Assist: Luuk Janssen
Luuk Janssen (schot)

B-junioren zaterdag, B1, 3e klasse B37

21 maart 2015 13:00

De tegengoal in de laatste minuut tegen Sliedrecht waardoor we gelijk speelden was zwaar gevallen voor de mannen van Meerkerk B1. We moeten ervoor zorgen dat de top in zicht blijft en daardoor konden we dit weekend geen punten laten liggen. Op het programma stond GJS B2. Terugdenkend aan de thuis wedstrijd kwamen wij erachter dat we toen niet de kansen afmaakten en niet goed speelden.

De spelers begonnen aan de warming-up op het trainingsveld van GJS. Na een klein half uurtje blies de scheidsrechter op zijn fluit zodat de eerste helft van start kon gaan. De wind had een negatieve werking op het spel van Meerkerk waardoor we weinig druk konden geven op het spel van GJS. Vooral in het begin kon GJS vrij voetballen op het middenveld, maar GJS creerde hieruit geen kansen. Kansen ontstonden er pas toen GJS een aantal hoekschoppen achter elkaar kreeg. Door de wind draaide de bal richting de goal waardoor een speler van GJS de 1-0 kon inschieten bij de tweede paal. Het spel bleef in de eerste helft van beide niet spetterend. Toch kon Meerkerk net voor rust de 1-1 maken. Luuk zette een solo op en hield het overzicht waardoor hij een steekbal kon geven op Aron. Hij bleef koelbloedig en schoot de 1-1 binnen.

In de rust was iedereen het met elkaar eens. We moeten gaan voetballen dan kunnen we gewoon GJS een klap slaag geven. Helaas moest Ruben noodgedwongen stoppen omdat hij last kreeg van zijn knie. In de tweede helft bleef GJS doordringen maar Meerkerk kon meer grip op de wedstrijd krijgen en begon ook te voetballen. Nadat Joris ook van het veld moest met last aan zijn enkel was er een omzetting die goed werkte. Aron ging het centrale duo vormen met Klaas en Amando ging bij de spitsen spelen. Meerkerk schoot op doel waardoor er een hoekschop kwam voor Meerkerk. Door een kopduel kreeg Meerkerk een hoekschop aan de andere kant. Door goed doorlopen van Geert kon hij heerlijk de 1-2 binnenschieten. Daar was hij blij mee, net als heel Meerkerk. GJS ging hierna 1 op 1 achterin spelen waardoor er veel kansen kwamen door de snelheid van Luuk. Hierdoor viel ook de 1-3. Via Amando kreeg Meerkerk de kans op de 1-4 maar dit mocht niet baten.

Meerkerk heeft nu een weekend vrij en neemt het dan op tegen Stedoco.