D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse D37

28 februari 2015 10:30

Sjaak de Wild

Na de zeperd van vorige week was het vandaag de taak om de draad weer op te pakken. Gelukkig bleef het afgelopen dagen een keer droog en konden we er dus vrijdag al vanuit gaan dat we gewoon lekker gingen voetballen. Dat mochten we vandaag thuis doen tegen Woudrichem D1. Compleet waren we nog steeds niet, want Wessel was net op de weg terug van zijn skivakantie naar Nederland. Hij is gelukkig heel gebleven en volgende week is hij er dus weer bij. Dat het droog was betekende nog niet dat het lekker was om op het veld te staan. Een ijzige en harde wind maakte het vooral voor de kijkers onaangenaam.

Het verlies van vorige week is wel even goed geweest. Er werden vooraf weer duidelijke afspraken gemaakt en we moesten er met zijn allen voor zorgen dat we vandaag wel gewoon die 3 punten zouden pakken. Dit wilden we doen door veel en vroeg druk te zetten en door te proberen om van achteruit te voetballen in plaats van te veel lange ballen.

De openingsfase was erg slordig. Erg onrustig en daardoor veel balverlies. Het druk zetten deden we wel goed en daardoor kwam ook de tegenstander niet aan voetballen toe. Na 8 minuten kregen we een vrije trap op zo'n 35 meter van de goal. Met de wind een beetje in de rug werd Joshua aangemoedigd om het maar in één keer te proberen. Dit deed hij dan ook en de bal vloog over de keeper heen. Lekker om zo op voorsprong te komen.

Na de voorsprong gingen we beter voetballen en waren we de bovenliggende partij. Bart werd een paar keer gevaarlijk op rechts en Milan had eigenlijk al een keer moeten scoren na een goede voorzet van onze rechtsbuiten. Toch bleven we slordig in balbezit en als we iets rustiger en makkelijker zouden voetballen hadden we misschien wat meer kansen kunnen creëren. Woudrichem kwam er af en toe dreigend uit, maar David stond eigenlijk de gehele wedstrijd op de goede plek om doorgebroken spelers over de flanken af te stoppen. We gingen richting de rust en het leek erop dat de 1-0 ook de ruststand zou zijn. Tot een minuut voor tijd, want door een ongelukkig eigen doelpunt van Woudrichem kwamen we op 2-0. Dit was wel het gevolg van het goede druk zetten en zulke doelpunten dwing je daardoor ook wel een beetje af. Woudrichem was even van slag en een minuut na de 2-0 maakte Milan de 3-0. Ook deze goal was het gevolg van goed druk zetten. Roben verdedigde goed vooruit en veroverde de bal. Met een goede steekpass naar Ramon kon Ramon de bal voorgeven op Milan, Milan bleef rustig en maakte de toch mooie aanval af. Met een mooie 3-0 voorsprong gingen we dus de rust in.

Na rust werd het een vechtwedstrijd. Gesteund door de wind ging Woudrichem de lange bal hanteren en wij kwamen er door de tegenwind moeilijker uit. Toch heeft Ruben in de gehele wedstrijd nauwelijks hoeven ingrijpen, mede door de sterke verdediging. Wij kregen de beste kansen. Bart werd twee keer mooi weggestuurd door Milan, maar de keeper stond steeds een doelpunt in de weg. Na tien minuten in de tweede helft kwamen we even met een man minder te staan. Ramon werd er uitgestuurd na herhaaldelijk commentaar op de scheidsrechter. In de eerste helft al een keer gewaarschuwd door de scheids en in de tweede helft toch weer proberen om de scheids op andere gedachten te brengen. De speler van Woudrichem trapte inderdaad na, maar als de scheids anders oordeelt heb je dat te accepteren. De 'powerplay' werd gelukkig niet goed uitgespeeld en na vijf minuten waren we weer compleet. Wij kregen nog de beste kans op de 4-0. Bart was er vandoor over rechts en zag Milan vrij staan. Milan wist helaas de kans niet af te maken en 3-0 was dus de eindstand.

Na de tegenslag van vorige week hebben we vandaag de weg naar boven ingezet. Er stond weer een team dat keihard werkte voor elkaar. Volgende week wordt dat weer gevraagd, dan nemen we het op tegen Hardinxveld D2.