Meerkerk oefent in Everdingen

SC Everstein 1

0 - 2

31 januari 2015 14:30

Deze zaterdag was er een algehele afgelasting van het district Zuid 1, wedstrijdsecretaris Henk Vroege had een vriendschappelijke wedstrijd geregeld op het kunstgras van Everstein. Deze tegenstander zijn we de laatste seizoenen regelmatig tegengekomen in competitieverband, Everstein degradeerde vorig seizoen helaas naar de derde klasse en draait daarin bovenin mee.  Een vereniging met een accommodatie als Everstein hoort natuurlijk niet in de derde klasse thuis, wij hopen echt volgend seizoen in de 2e klasse deze tegenstander weer te ontmoeten.

Om het zover te laten komen moet aan 2 voorwaarden worden voldaan, ten eerste moet Everstein promoveren naar de 2e klasse, maar ook zal Meerkerk zich in deze klasse moeten handhaven. Alles moet worden gedaan om dit te bereiken, er zullen goede resultaten moeten worden gehaald. Na de erg slechte oefenwedstrijd tegen Heukelum moest het vandaag beter, gelukkig was dat ook het geval. Ik ben helaas niet in staat om een uitgebreid wedstrijdverslag aan te leveren omdat ik bij hoge uitzondering als assistent scheidsrechter actief ben geweest en daarom het wedstrijdverloop minder goed kon volgen. Duidelijk was dat er vandaag positieve beleving was, uiteraard werden er af en toe foutjes gemaakt, maar over het algemeen was Meerkerk de baas op het veld. Heel veel grote kansen levert het voortdurende overwicht niet op, maar halverwege de eerste helft krijgt Joey van Putten de kans om met het hoofd te scoren. Ondanks dat Joey niet bepaald een kop-specialist is rondt hij de perfecte voorzet keurig af. Veelzeggend is dat Everstein in de 1e helft niet éénmaal een echte kans krijgt voor het doel van keeper Klaas-Jan van Zessen.

In de rust wisselt trainer Theo de Boon driemaal, aanvoerder Gert Jan Koekkoek verlaat het veld licht geblesseerd, Youri van Blanken en keeper Klaas-Jan van Zessen worden vervangen door Mike Kersbergen, Thijs van Klij en reservekeeper Wilco den Tuinder. Positief om te zien was dat deze wissels geen verzwakking van het Meerkerkse spel betekenden. Meerkerk blijft dus ook in de 2e helft de bovenliggende partij. Dit wordt in de score uitgedrukt door alweer Joey van Putten die uit een vrije trap een knap doelpunt scoort. De dadendrang van Everstein blijft beperkt tot één mooi moment. Van afstand wordt hard op het doel geschoten, de bal spat buiten bereik van Wilco op de lat. Het zou een schitterend doelpunt zijn geweest voor de gastheren uit Everdingen/Hagestein, maar helaas voor hen tellen we deze bal niet en blijft het 0-2.

Een bedankje voor de goed leidende scheidsrechter is op zijn plaats, Sjaak de Wild floot rustig en als er als eens een opstootje dreigde dan werd dit snel gesust.

Dinsdagavond oefent Meerkerk uit bij 1e klasser Sliedrecht, aanvang is 20.30 uur.