...

E-pupillen zaterdag, E1, 2e klasse E33

14 februari 2015 9:00

Levi Goedgeluk

Eindelijk de start van de voorjaarscompetitie op Valentijnsdag 2015. De dag begint voor sommigen wat vroeg gezien het kapsel (APH) maar er zijn er ook die veel aandacht aan het haar hebben besteed (Chris). Na het uitwisselen van de Valentijn kado’s (dank u dank u) begint dan toch de toespraak van de heren trainers.  Vanaf seconde één druk zetten op de tegenstander, vanuit het team wordt er nog een schepje bovenop gedaan, na 15 minuten een dikke voorsprong op het scorebord hebben staan. De mentaliteit zit goed, laten we overgaan naar de wedstrijd.

De start is, onder leiding van Niels Versluis als aanvoerder, veelbelovend. Bryan als aanjager op het middenveld en een beweeglijke voorhoede leverden direct een scoringskans op. Ook onze verdediging kon druk mee naar voren zetten. Voor Chris was het een eenzame bedoeling in het begin van de wedstrijd. Maar Chris had zijn trouwe vriend weer bij hem staan zodat we weer konden bijpraten. Al gauw werden wij afgeleid door het “oude wijven” bankje die achter zijn doel was geplaatst. En laat nou net onze jongste bloem op het bankje gaan zitten (ahum Carolien).

Een hoekschop van Thijs in de 11e minuut kwam via de voet van Ties bij Sam die niet aarzelde en de 1-0 scoorde. Als we de wedstrijd willen beslissen binnen een kwartier, moest er nog even flink gescoord worden. Bryan had daar wel oren naar en zette op aangeven van Sam de 2-0 een minuut later op het scorebord. Dat 2-0 absoluut niet voldoende is voor het winnen van deze wedstrijd bleek wel uit de kansen die MVV creëerde. Echt gevaarlijk werd het niet voor het doel van Chris door prima verdedigend werk van Jente, Niels en Ties.  Meerkerk kreeg de betere kansen dankzij prima werk van Sam en Bram maar het ontbrak aan geluk bij Boyd en Jeremy. Sam met zijn snelheid en onnavolgbare passeerbewegingen en Bram met zijn correcte felheid (van zijn vader geleerd?) waren een genot om naar te kijken. Thijs mocht de plaats van Bram innemen en kreeg maar weer eens te maken met een tegenstander die 2-koppen (sorry voor het taalgebruik) groter was dan hem. Dat Thijs vaker met dat bijltje gehakt heeft, bleek uit de brutaliteit waarmee hij de tegenstander uitspeelde. Heerlijk.

Na de rust dezelfde startende opstelling als de eerste helft. Na 6 minuten spelen in de tweede helft, leek de wedstrijd beslist door twee goals van Boyd. De tegenstander begreep de hint en ging alles of niets spelen. Daarbij kwamen ze een aantal keren gevaarlijk door. Een prima solo van Sam in de 36e minuut deed de deur op slot zo leek het.

Dat MMV hier niet gekomen was voor de lol bleek uit de inzet hetgeen in twee doelpunten resulteerde. Een 5-2 voorsprong voor Meerkerk met nog vijf minuten op de klok.

En laten we eerlijk zijn, winnen is leuk maar je wilt als team wel de laatste goal scoren voor het gevoel. En dat begrepen Boyd en Thijs maar al te goed. Boyd speelde een prima bal op Thijs die hard in het dak van het doel schoot.  Dit was tevens de laatste actie van de wedstrijd.

Een dik compliment voor het gehele team, jullie hebben wederom laten zien dat plezier en inzet heel belangrijk zijn. Op naar volgende week……….