56'
Assist: Rik de Leeuw

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse D37

7 maart 2015 9:00

Met het goede gevoel van de wedstrijd van vorige week gingen we gisterenochtend vol vertrouwen richting Hardinxveld om het daar op te nemen tegen de plaatselijke D2. Voor ons was dit alweer de vierde wedstrijd van deze competitie, voor Hardinxveld was het pas de tweede wedstrijd. Ondanks dat kunnen we toch al de conclusie trekken dat alle ploegen aan elkaar gewaagd zijn en 'makkies' bestaan dus niet meer.

We speelden om 9.00 en de aangekondigde lente was nog even ver te zoeken, gewoon weer met de nodige thermokleding en handschoenen het veld in dus. Ook de wind was weer aanwezig. Niet extreem hard, maar hard genoeg om van invloed te kunnen zijn op de wedstrijd en we kozen ervoor om de eerste helft met de wind in de rug te spelen om zo misschien al in de eerste helft goede zaken te doen. De opdracht was dezelfde als vorige week, proberen vroeg druk te zetten en op die manier de tegenstander geen kans geven om te voetballen. Hardinxveld liet gelijk al zien dat het aardig kon voetballen, al snel combineerde ze op het middenveld met een één-tweetje door onze verdediging maar gelukkig leverde het geen gevaar op. We waren in ieder geval wel gewaarschuwd. Toch kwamen we al na twee minuten op voorsprong. Een goede pass over de verdediging van Joshua werd goed ingeschat door Ramon. Ramon zag de keeper uitkomen en met een bekeken schot over de keeper werd het 0-1. Een hele mooie goal waar Ramon sowieso wel patent op heeft. In de fase na de goal waren we beter en kwam Hardinxveld er maar moeilijk uit. We konden op een 2-0 voorsprong komen, Rik kopte helaas net naast na een corner van Bart.

Eigenlijk uit het niets viel dan toch de 1-1. Een aanval over onze linkerflank werd niet goed verdedigd en de voorzet kon zo maar binnengetikt worden. Een flinke tegenvaller dus, want we waren vrij goed begonnen. Door de gelijkmaker kreeg Hardinxveld meer vertouwen en ging de wedstrijd gelijk op. Toch kwamen wij weer op voorsprong. Opnieuw was het Bart met een goede corner en dit keer kon Milan vrij inkoppen. Hij deed dit net iets beter dan Rik en de bal viel dit keer dus binnen. Met nog zo'n zeven minuten te spelen in de eerste helft probeerden beide teams kansen te creëren. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af en die slag werd toch wel door ons gewonnen. Vooral Bart kon nog een aantal keren gevaarlijk doorkomen over rechts. Eén keer tot aan de keeper, maar zijn schot ging over het doel. Gescoord werd er niet meer en we gingen rusten met een 2-1 voorsprong.

De Hardinxveldse limonade werd beoordeeld met een onvoldoende, maar toch werd er voldoende energie getankt om nog een helft keihard te werken voor de drie punten. De tweede helft was erg spannend en goede en mindere goede fases wisselde elkaar snel af. Naarmate de tijd verstreek kwam de verdediging toch steeds meer onder druk te staan. Bovendien waren we zelf af en toe slordig in balbezit en gaven we soms heel knullig de bal weg. Toch bleef de verdediging aardig overeind. Tien minuten voor tijd kreeg Hardinxveld dan toch een behoorlijke kans. Na een mooie combinatie viel de bal voor de voeten van één van de aanvallers. Deze haalde hard uit, maar gelukkig stond Ruben op de goede plek om deze bal onschadelijk te maken. Wij kregen een aantal keren de kans om te counteren, maar vaak ontbrak het aan een goede laatste bal. Tot vijf minuten voor tijd. Wesley onderschepte de bal en gaf deze op rechts mee aan Rik. Rik speelde wat spelers uit en gaf de bal diep naar Bart. Op het randje van buitenspel, maar Bart mocht zijn sprint richting de keeper inzetten, met de bal aan de voet omspeelde hij deze keeper en schoot de bevrijdende 1-3 binnen. De opluchting was, bij iedereen die voor Meerkerk was, groot. Het verzet van Hardinxveld was gebroken en vijf minuten later floot de scheids voor het einde.

Opnieuw dus weer een terechte overwinning en een prima teamprestatie. Voor elkaar door het vuur gaan en fouten van andere proberen te herstellen in plaats van elkaar op de fouten te wijzen. Zo hoort het!! Volgende week oefenen we tegen Streefkerk D1, de week daarna hervatten we de competitie tegen Asperen D1. Tegen die ploeg hebben we wat goed te maken..