Assist: Rik de Leeuw
12'

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse D37

28 maart 2015 8:30

In een competitie waar iedereen van elkaar kan en lijkt te winnen, is het elke week maar weer de vraag wat je op de zaterdagochtend voor wedstrijd kunt verwachten. Gelukkig zijn wij met een goede reeks bezig en hierdoor hebben we de koppositie weer weten te veroveren, een positie die we met zijn allen keihard willen verdedigen en willen vasthouden.

Vandaag moesten we tegen Lrc D2. Een ploeg die wat lager op de ranglijst staat, maar nogmaals, dat zegt in deze competitie helemaal niks. Vorige week wisten ze bijvoorbeeld te winnen tegen Woudrichem, de ploeg die tot vorige week bovenaan stond. Thuis wonnen we moeizaam met 2-1, maar dat kwam vooral omdat we toen vergaten onze kansen af te maken.

Om 8.30 werd er afgetrapt, althans dat wilde de scheidsrechter wel, maar onze grensrechter Bert was al met de 3e helft bezig en zat kennelijk al aan de bar. Toen hij doorhad dat de wedstrijd nog moest beginnen konden we gelukkig toch aan de wedstrijd beginnen. Alle bekende afspraken werden weer afgesproken en we gingen goed van start. Al na drie minuten spelen wist Rik met een geweldige pass over de verdediging Milan voor de keeper te zetten, Milan zag de keeper uit zijn doel komen en met een bekeken schot wist hij ons op voorsprong te zetten. Lekker begin, we gaan er eens goed voor zitten, want dit belooft wat.. Dat dachten we tenminste... Het werd uiteindelijk een wedstrijd vol strijd, duels en frustratie, want het goede voetbal was ver te zoeken. Toch kwamen we na twaalf minuten spelen op 0-2. Een goede actie van Joshua op links werd gevolgd door een heerlijke voorzet. De voorzet viel perfect op het hoofd van Milan en met een goede kopbal was de 0-2 een feit.

Goal!
Lrc D2 was daarna gewoon de betere ploeg en voetbalde makkelijker dan wij. Gelukkig stond het achterin weer als een huis, al werd het wel even spannend toen Ruben en Wessel vergaten te communiceren en de speler van Lrc een vrije doortocht gaven. Gelukkig kon Ruben met een tackle buiten zijn strafschopgebied een doelpunt voorkomen. Beide teams kregen verder geen kansen meer in de 1e helft en met een 2-0 voorsprong zochten we de kleedkamer op.

2-0 voor is lekker, voetballend kunnen we beter.. Met de beste bedoelingen gingen we weer het veld op, maar het spel werd er niet beter op. Echt grote kansen gaven we ook nauwelijks weg, Ruben kon de schoten van afstand makkelijk pakken. Een gevaarlijke voorzet leverde bijna een eigen goal op, maar ook deze wist Ruben uiteindelijk te redden. In de slotfase kregen ook wij nog mogelijkheden. Zo waren Yannick, Ramon en Wesley dichtbij een treffer. Uiteindelijk waren we opgelucht toen de scheids voor het einde floot.

Als je ook slechte wedstrijden weet te winnen..... Vul de rest zelf maar in!
Volgende week Grc'14 uit. Vandaag begonnen zij als hekkensluiter, maar wisten te winnen van nummer 2 Woudrichem. We kunnen dus weer vol aan de bak:)