Assist: Wesley Bor

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse D37

11 april 2015 10:30

Sjaak de Wild

We zijn bezig met de finalereeks en vandaag stond de eerste van de drie finales op het programma. Eigenlijk hebben we alleen nog maar belangrijke wedstrijden gespeeld deze competitie, want Hardinxveld D2 weet de druk er aardig op te houden en lijken niet van plan nog punten te gaan verspelen. Wij zijn dit ook niet van plan en zo lijkt het dus spannend te blijven tot de laatste wedstrijd.

Vandaag namen we het, net als vorige week op, tegen Grc'14 D1. Gelukkig wonnen we vorige week erg moeizaam en kon er dus geen sprake zijn van onderschatting. Helaas waren we vandaag niet compleet, omdat Jonathan de D2 moest versterken. Directe gevolg was ook dat onze vaste vlagger Bert het vlaggenstokje vandaag over moest geven aan Arwin. Ramon was bovendien niet helemaal fit, maar wat tape doet wonderen en gelukkig kon hij gewoon starten.

We wisten ongeveer hoe Grc'14 zou spelen en met een duidelijk plan begonnen we aan de wedstrijd. Met de wind in de rug begonnen we erg goed aan de wedstrijd. Al na drie minuten wist Bart met een geweldige pass Ramon weg te sturen richting het doel. Ramon bleef zoals altijd rustig en wist met links prima af te ronden. Achterin kwamen we de gehele eerste helft niet in de problemen en we speelden vooral op de helft van de tegenstander. Met enkele goede aanvallen wisten we genoeg kansen te creëren. Helaas waren we voor de goal niet gretig genoeg om die goal te willen maken. We hadden de wedstrijd eigenlijk al voor rust moeten beslissen, maar bij rust was het slechts 1-0.

De opdracht voor de tweede helft was dus duidelijk, proberen snel die 2-0 te maken om zo de tegenstander definitief uit te schakelen. Met de wind nu tegen beloofde het nog een moeilijke helft te worden. Gelukkig kwamen we goed uit de kleedkamer en gaven we opnieuw niks weg achterin. Toch werd Grc'14 wel dreigender, want de lange ballen die ze al de hele wedstrijd hanteerden kwamen nu een stuk verder. Wij wisten de kansen weer niet te benutten. Zo kregen onder andere Bart en Ramon de mogelijkheid om de 2-0 te maken. Na tien minuten spelen in de tweede helft kwam dan eindelijk toch die belangrijke 2-0. Milan wist met een mooie pass Wesley diep te sturen en Wesley wist dit kansje keurig te benutten.

Het verzet was gebroken en Meerkerk ging steeds makkelijker voetballen. Misschien werd het wel te makkelijk, want af en toe waren we zo onnodig slordig in balbezit dat we toch nog te vaak achter de tegenstander aan moesten lopen. In de 48e minuut kregen we een corner die in eerste instantie goed verdedigd werd door Grc'14. De bal viel echter buiten de zestien voor de voeten van David. David besloot maar om op doel te schieten en de bal bleek onhoudbaar voor de keeper. 3-0! Met nog 10 minuten te spelen gingen we op zoek naar nog meer goals. Uiteindelijk wist Bart nog een goaltje mee te pikken. Milan wist opnieuw Wesley diep te sturen en Wesley gaf de bal keurig af aan Bart. Bart wist nu wel de keeper te passeren en de 4-0 was een feit.

4-0 was uiteindelijk ook de eindstand en na een lange reeks spannende wedstrijden was dit eindelijk weer eens een wedstrijd die we wat vroeger wisten te beslissen. Ook wel eens lekker voor de trainers/leider en het publiek. Bovendien werd er ook vrij aardig gevoetbald. De organisatie staat laatste tijd als een huis, iedereen weet wat zijn taak is en voert deze zo goed mogelijk uit. Natuurlijk kan het altijd beter, maar het belangrijkste is dat er een team staat. Na onze eigen wedstrijd wachten we altijd even in spanning af wat concurrent Hardinxveld gedaan heeft, maar ook vandaag wisten zij weer 'gewoon' 3 punten te pakken. Volgende week dus de volgende finale, dan spelen we uit bij Woudrichem. Als als als als als we winnen en als Hardinxveld punten verspeeld dan zijn we kampioen. Wat is het heerlijk spannend!