... (corner)
35'
40'

14 maart 2015 10:00

Ter voorbereiding op de kraker van volgende week tegen Asperen D1 werd er vandaag geoefend tegen Streefkerk D1. De wedstrijd begon om 10.00 en we vertrokken om 9.00, omdat Streefkerk toch best een eindje rijden is. Ramon had zich vrijwillig aangeboden om de D2 uit de brand te helpen en was er dus bij ons niet bij vandaag. Dat Streefkerk niet in Nieuw-Lekkerland ligt kunnen we na vanochtend met 100% zekerheid vaststellen. Streefkerk is nog steeds een zelfstandig dorp met een eigen voetbalveld. Een voetbalveld dat we na een rondrit door Nieuw-Lekkerland uiteindelijk toch wisten te vinden. Weliswaar wat later dan gepland, maar beter laat dan nooit. Gevolg was wel dat we snel moesten omkleden en nog sneller moesten warmlopen.

Of het door de korte warming-up kwam of niet, de eerste helft was van onze kant zeer matig. Weinig rust aan de bal, slordig in balbezit en een handvol aan kansen tegen. Streefkerk speelde goed en had een aantal handige voetballers. Gelukkig vergaten ze te scoren en liet Ruben zien wel scherp te zijn. Toen wij na 28 minuten spelen eindelijk een echte kans creëerde was het wel gelijk raak. Joshua bediende Milan goed in de spits en met een lekker schot wist hij de keeper te passeren. Geheel tegen de verhouding in dus met 1-0 voor.

Tijdens de rust waren gelukkig de spelers de eerste die toegaven dat het al met al niet best was. Zelfkennis is ook belangrijk, zaak om het tijdens de tweede helft dus beter te doen. De tweede helft was ook wel iets beter dan de eerste, maar Streefkerk was nog steeds de bovenliggende partij. Onnodig gaven we na vijf minuten een corner weg en uit die corner viel de 1-1. Een doelpunt tegen en Robin was na deze goal een bult op zijn voorhoofd rijker. Een onbewuste elleboog en helaas voor Robin moest hij met hoofdpijn naar de kant.

De 2-1 viel een aantal minuten na de gelijkmaker. David ging het duel aan maar ging onder de bal door. Alleen Roben bleef hierdoor nog over als verdediger en de twee tegen één situatie werd goed uitgespeeld. Ook Ruben was kansloos en de 2-1 was een feit. Na de 2-1 werden wij iets dreigender. Vooral over rechts was gelegenheids rechtsbuiten Wesley af en toe een plaag voor de tegenstander. Ook Joshua kwam een aantal keren gevaarlijk door op het middenveld. Het ontbrak alleen aan een goede laatste pass en hierdoor bleven grote kansen uit. Streefkerk kreeg de grootste kans op de 3-1. Na een snelle tegenaanval kon de snelle aanvaller vanaf het middenveld richting de keeper lopen. Roben en David gingen in de achtervolging. De bal werd allang niet meer geprobeerd te spelen en wonder boven wonder bleef de speler van Streefkerk op de been. Toen hij zijn schot had gelost en Ruben deze had gekeerd kreeg hij alsnog een penal. Veel klachten van onze spelers, want voordeel geven en daarna nog een penal is niet geheel volgens de regels, maar als de scheids netjes de regels had gevolgd had hij gerust twee keer rood mogen trekken en een penal mogen geven, we kwamen dus eigenlijk nog goed weg. Achteraf maakte het helemaal niet uit, want de penal werd gemist. Ruben bleef lang staan en kon de bal hierdoor keren. We zaten dus nog in de wedstrijd, maar de echte overtuiging ontbrak vandaag. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren met 2-1.

Geen schande om van deze ploeg te verliezen, maar wij kunnen veel beter. We gaan proberen om dat volgende week weer te laten zien. Dat ook de leiding niet scherp was bleek bij thuiskomst. Daar kwamen we er pas achter dat de ballen niet in de achterbak lagen en een belletje naar Streefkerk leerde ons dat de ballen nog prima in de kantine lagen. Elk nadeel heeft zijn voordeel, want na vanochtend wist ik in ieder geval wel welke afslag ik wel en niet moest nemen en in één rechte lijn reed ik naar het voetbalveld om de wedstrijdballen in veiligheid te brengen. Dit was niet onze ochtend, laten we het daarop houden..