...

D-pupillen, D1, Groep 9 12

29 augustus 2015 10:30

Rene Dekker

Na het toernooi van vorige week en de oefenwedstrijd van afgelopen maandag, was het vandaag tijd voor de eerste officiële wedstrijd. Nog niet voor de competitie, maar wel voor de beker. We speelden onze eerste bekerwedstrijd tegen Lrc O12, een ploeg met enkel 1e jaars D'tjes en zelfs nog een paar E'tjes. Wel spelers met talent en de verwachting was dat we vandaag eindelijk een keer getest zouden worden.

Het is nog volop zomer en dat maakt het voor de toeschouwers en trainers/leiders lekker om naar de wedstrijd te kijken, voor de spelers was het misschien net iets te warm. Voorafgaand aan de wedstrijd werden er foto's gemaakt. Iedereen zag er dus top uit vandaag!

Net als maandag werd ook voor deze wedstrijd een minuut stilte in acht genomen. Toen deze minuut er op zat konden we gaan beginnen aan de wedstrijd. Gelijk werd al duidelijk dat deze tegenstander veel meer tegenstand kon bieden dan Leerdam Sport. We moesten duidelijk wennen aan het hogere tempo. Tijd om te draaien en te kappen kreeg je niet en daar verslikten we ons een paar keer in. Achterin was het dus ook een paar keer goed opletten. Een aantal snelle en behendige jongens probeerden over de zijkanten gevaarlijk te worden, gelukkig hield de verdediging goed stand.

Na tien minuten kreeg Lrc de beste kans om op voorsprong te komen. Hoe hij het precies deed weet ik niet, maar tot opluchting van iedereen had Chris de bal uiteindelijk veilig in zijn handen. De counter werd ingezet en een paar seconden later lag de bal aan de overkant in het netje. Bart wist uiteindelijk met een steekbal Sam richting het doel te sturen, met een prima schot in de verre hoek zette hij ons op voorsprong.

Iedereen had nu door dat er sneller gehandeld moest worden en we kwamen beter in de wedstrijd. Toch stonden we op het middenveld niet helemaal goed, waardoor het af en toe te lang duurde voordat we de bal weer veroverden als we niet in balbezit waren. De beste kansen waren echter voor Meerkerk en in de 22e minuut bracht Milan met een schot ons op 2-0. Vier minuten later probeerde hij het nog een keer en ook deze bal was niet te pakken voor de keeper. De 'veilige' marge van 3-0 werd dus nog voor rust bereikt. Met deze 3-0 voorsprong gingen we ook rusten.

Tijdens de rust even bijkomen van het hogere tempo. Ook de hitte maakte het er niet makkelijk op. De limonade werd dus goed ontvangen en voor de trainers werd er koffie geregeld, dat zien we natuurlijk graag! Al zou Raymond nooit weten of de koffie lekker was of niet..

Na rust deed Lrc er een paar schepjes bovenop. Wij dachten misschien dat de punten al binnen waren en het gevolg was dat Lrc de bovenliggende partij was. Er werden meer kansen weg gegeven en Chris werd dus wat vaker getest, met een paar goede reddingen hield hij zijn doel schoon. Toch kregen we na acht minuten spelen in de tweede helft een doelpunt tegen. Onnodig balverlies op het middenveld leidde tot een lange bal van Lrc over de verdediging. Chris werd voorbij gespeeld en de 3-1 was een feit.

Na die tegengoal kon het twee kanten op. De 3-2 had zo maar kunnen vallen, maar ook wij bleven dreigend. Gelukkig wist Bart uiteindelijk de 4-1 te maken. Een goede steekpass van Axel en Bart werkte de één op één met de keeper keurig af. Toch wel een bevrijdende treffer, maar Lrc gaf niet op. Het bleef druk zetten en ze gaven ons weinig tijd om te voetballen. Bovendien kwamen ze tien minuten voor tijd weer terug in de wedstrijd. Chris leek de bal voor de lijn te keren, maar de op groot veld debuterende scheidsrechter beschikt over prima ogen en zag dat de bal over de lijn was. De spanning was dus weer een beetje terug in de wedstrijd. Conditioneel zaten beide teams er wel doorheen en het spel werd dus slordiger. Wat vaker balverlies en af en toe vergaten we om het voorin beter uit te spelen. Toch wisten we uiteindelijk de 5-2 te maken. Een schot werd door de keeper van de tegenstander niet goed verwerkt en Boyd was scherp en schoot de bal al dan niet over de lijn. Ook nu zag de scheids dat de bal over de lijn was en het doelpunt kon dus gevierd worden.

De wedstrijd was nu echt gespeeld en gescoord werd er niet meer. Na zestig minuten voetballen floot de scheids voor het einde en de eerste drie officiële punten waren binnen. Een lekkere wedstrijd waarin de spelers werden uitgedaagd om alles te geven. De boys zaten er ook best wel doorheen na de wedstrijd, maar juist dan voelen die 3 punten extra lekker. Volgende week spelen we de volgende bekerwedstrijd. Uit in en tegen aartsrivaal Ameide D1. Altijd een wedstrijd om naar uit te kijken!