57'

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 3.8

19 september 2015 10:30

Piet Versluis

Vanochtend was het alweer tijd voor de tweede competitiewedstrijd van dit seizoen. We zijn goed gestart met drie punten en vandaag wilden we ons puntentotaal verdubbelen. Dit moest gaan gebeuren tegen Stedoco D2. Een team uit de bekende meisjesvoetbal academie. Voor de wedstrijd levert dit altijd even wat gelach op bij onze jongens, maar het lachen zou ze vandaag al snel vergaan.

We speelden, net als vorige week, thuis op het B-veld. Het veld lag er prima bij dus daar kon het niet aan liggen. Na drie minuten spelen kwamen we al op een 1-0 voorsprong. Bryan stuurde Bart in de diepte en Bart bleef zoals wel vaker koel in de één tegen één met de keeper. Even daarvoor had ook Axel al een grote kans na een mooie pass van Bart. Toch waren we duidelijk onder de indruk van de prima voetballende dames. Ook fysiek stonden ze hun 'mannetje' en wij durfden in het begin niet vol in de duels te gaan. Zo kon het dan ook gebeuren dat bij een corner voor Stedoco de lange spits helemaal vrij kon intikken. Onze reactie was na die tegentreffer goed, want twee minuten later wist Bart uit een moeilijke hoek keihard raak te schieten.

Stedoco probeerde van achteruit op te bouwen en gokte vooral op de buitenspelval. Met een grensrechter zoals Stedoco vanochtend had een prima tactiek. Frustrerend, zeker voor onze spelers, maar dat hoort er nu eenmaal bij. Stedoco bleef voorin dreigend, toch gaven we de 2-2 totaal onnodig weg. Uit een doeltrap voor Meerkerk ontstond eigenlijk die gelijkmaker, opnieuw dus een tegenvaller. Gelukkig zit het mentaal wel goed en wist Bart in de 20e minuut al zijn derde treffer te scoren. Een snelle hattrick dus, maar nog belangrijker, de voorsprong hadden we weer te pakken. Het verzet van Stedoco was even gebroken en we konden verder weglopen van de tegenstander. Milan wist vrij snel na de 3-2, de 4-2 te scoren. Vlak voor rust kwamen we zelfs op een 5-2 voorsprong. Bart werd weer eens weggestuurd door Axel en ook dit keer liet hij de keepster kansloos.

Met de veilige marge van drie doelpunten voor gingen we dus rusten. De boys waren nog nooit zo enthiousiast en uitgelaten als tijdens deze rust. Alsof de wedstrijd al gespeeld was en de drie punten al binnen waren. Gelukkig beseften ze al vrij snel dat we nog een helft moesten voetballen.

Vlak na rust zagen we de mooiste goal van de ochtend. Een ingooi werd door Bart snel genomen en Sam kon er vandoor gaan aan de rechterkant. Met een mooie actie wist hij zijn tegenstander te passeren en de goede actie bekroonde hij met een perfecte voorzet op het hoofd van Milan. Milan weet meestal wel raad met zulke ballen en beheerst kopte hij de voorzet van Sam binnen. Heerlijke goal! Helaas was dit geen voorbode op de rest van de tweede helft, want het spel werd er niet beter op. Veel scoren doen we gelukkig wel, maar we geven de goals nog veel te makkelijk weg. Ook vandaag was dit niet anders. Na de mooie 6-2 van Milan gaven we al vrij snel de 6-3 weer cadeau.

Het werd steeds slordiger en te vaak vergaten we even om wat rust te brengen in ons spel. Ook Stedoco deed hieraan mee en ook zij gaven doelpunten weg. We kwamen nog wel goed weg toen een schot van afstand op de lat terecht kwam. Toen de keeper van Stedoco een steekpass niet goed verwerkte kon Axel laten zien hoe je een bal over de keeper heen moet stiften. Altijd spannend om te zien of de bal uiteindelijk in het netje valt en dat deed de bal dit keer en de 7-3 was dus een feit. Boyd scoorde tien minuten voor tijd de 8-3, op aangeven van Bart kreeg hij een niet te missen kans.

De wedstrijd was al wel even gespeeld, maar toch gaven we nog een onnodig doelpunt weg. Het ging weer mis met een uittrap en dit resulteerde in de 8-4. Het slotakkoord was wel voor ons. Milan kreeg de bal in de zestien aan de voeten, speelden een paar dames voorbij en schoot de bal binnen. Eindstand dus 9-4.

Volgens mij is het wel duidelijk. We scoren in de eerste 2 wedstrijden erg makkelijk, maar geven veel goals ook te makkelijk weg. Nu kunnen we dat nog opvangen, maar het zal er wel uit moeten. Volgende week spelen we een uitwedstrijd tegen het altijd lastige VVAC D2. Die hebben vandaag dik klop gehad, we krijgen dus weer een tegenstander tegenover ons die iets goed te maken heeft. Gaan we de perfecte score behouden?