91'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

5 september 2015 14:30

J.J.M.Senders

Na een seizoensvoorbereiding die dinsdag 28 juli begon zijn we nu eindelijk toe aan het begin van de competitie. De spelers hebben inmiddels 14 trainingen en 7 wedstrijden achter de rug en zijn toe aan het spelen van wedstrijden “om het echie” zoals dat heet.

De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen is een thuiswedstrijd tegen Almkerk, degradant uit de 1e klasse en toevallig de club van oud Meerkerk trainer John Vink. De pers heeft vooraf al veel aandacht aan deze wedstrijd besteed. Het gesprek tussen de trainers John Vink en Theo de Boon met Rick den Besten op regio-voetbal.nl en het artikel in het AD met Almkerk speler Jelle Strijtveen en Theo van Zessen geven duidelijk aan dat dit niet zomaar een wedstrijd is.

Er zijn nogal wat afwezigen in de groep. Geblesseerd zijn  Thijs van Klij en Joey van Putten. Joop Friedeman is niet beschikbaar in verband met een weekendje uit en Thomas Mulders heeft vakantie.  Verder is Patrick Vuurens verre van fit.

Rond half drie fluit scheidsrechter Senders uit Velthoven voor het begin van de wedstrijd. Op het prima bespeelbare veld komt  Meerkerk goed uit de startblokken toch komt het eerste doelgevaar van de gasten uit Almkerk. Na een minuut of 6 krijgt Almkerk een vrije trap op een meter of 20 van het Meerkerkse doel. Bart Dirven schiet ineens op het doel, Klaas-Jan moet gestrekt naar de hoek en weet gelukkig redding te brengen. Even later het eerste gevaar voor het andere doel. Mechiel van Zessen geeft een prima voorzet die door Dick Kooijman goed naar de grond wordt gekopt. Keeper Robin van Wijk toont zijn klasse en weet het gevaar te keren. Even later moet dezelfde keeper  van Wijk weer handelend optreden, dit keer op een schot van Floren Streefkerk. Net voordat een kwartier is gespeeld krijgt Meerkerk het deksel op de neus. Een goed uitgespeelde aanval van de gasten door het linker verdedigingsblok van Meerkerk. Rechtsachter Derk Hakkers zet de aanval op, na een combinatie met Mark van der Meijden weet Jelle Stalenhoef de bal in het doel te werken, keeper Klaas-Jan van Zessen is kansloos.

Na dit doelpunt is het gedaan met het overwicht van Meerkerk zonder dat het veel kansen oplevert wordt Almkerk steeds meer de bovenliggende partij. Het grootste gevaar komt een minuut of 5 voor rust als een harde voorzet bijna door Koen Vermeer in het eigen doel wordt gekopt. De schade blijft voor rust daarom beperkt tot 0 – 1.

In de rust wordt Ruud Vink vervangen door Patrick Vuurens. Het eerste doelgevaar na rust is weer voor Almkerk.  Mark van der Meijden loopt weg uit de rug van Mechiel van Zessen en kopt gevaarlijk in, gelukkig niet doeltreffend. Zoals ook in de eerste helft breekt ook nu weer een sterkere periode van Meerkerk aan.  Binnen een paar minuten volgen een kopkans voor Mechiel van Zessen en een schietkans voor Floren Streefkerk na goed doorkoppen van Patrick Vuurens.  Ook in de tweede helft krijgt Meerkerk na ongeveer een kwartier spelen een domper te verwerken. Uit een corner kopt Bart Dirven 0 – 2 binnen.

Trainer Theo de Boon wisselt meteen na dit doelpunt tweemaal, Sander Vink en Martijn van der Hagen komen voor Floren Streefkerk en Mechiel van Zessen .  Het is een laatste poging om de wedstrijd nog te laten kantelen, maar zelfs de enorme werklust van Sander was niet voldoende om het gewenste doel te bereiken. Halverwege deel twee is er nog een goede aanval die wordt opgezet door Dick Kooijman. Dick stuurt Martijn van der Hagen diep. Zijn voorzet wordt door Patrick Vuurens over geschoten.

Iets minder dan 10 minuten voor tijd wordt de wedstrijd definitief beslist. Nadat Meerkerk een vrije trap krijgt en keeper van Wijk nog eens redt volgt een razendsnelle counter waaruit de 0 – 3 wordt gescoord.  Volgens velen ging aan dit doelpunt een overtreding vooraf. In de extra tijd volgt de Meerkerkse eretreffer. Na een combinatie tussen Patrick en Martijn is het Dick Kooijman die koppend voor de 1 – 3 eindstand zorgt.

Twee zaken verdienen naast de wedstrijd nog te worden genoemd. Gelukkig heeft Henk Chaigneau toegezegd ook komend seizoen weer als grensrechter te willen optreden. Dit is goed nieuws waar de selectie en begeleiding blij mee zijn.

Verder is voormalig directeur van het Hoog, Gerrit Versluis, vanmiddag als toeschouwer aanwezig geweest. Teammanager Rob ten Caat heeft voor vervoer gezorgd en de terugreis naar Ameide is per taxi  gegaan op kosten van de A-selectie. Een prima gebaar van de groep dat zeer werd gewaardeerd door Gerrit.

Volgende week speelt Meerkerk uit bij Leerdam Sport. De aanvang is om 14.30 uur.