54'
Luuk Cobben (schot)
57'

24 augustus 2015 19:00

De vakanties zijn voorbij en dat houdt gelukkig ook in dat het voetballen weer begonnen is. Vorige week maandag is de D1 begonnen aan het nieuwe seizoen. Afgelopen zaterdag speelden we gelijk het eerste toernooi van dit seizoen. In een poule met slechts drie ploegen wisten wij uiteindelijk eerste te worden, we hebben dus nu al een prijs te pakken.

Maandagavond werd de eerste echte oefenwedstrijd gevoetbald, in Leerdam tegen Leerdam Sport D1. Met oefenwedstrijden hoop je altijd op wat tegenstand, zo dat je ook daadwerkelijk wat aan een oefenwedstrijd hebt. Zeker voor de jongens die overkomen uit de E1 zijn deze wedstrijden heel nuttig, omdat de overgang van een klein naar een groot veld een hele grote is. Helaas was het meest spannende deel van de avond de onweersbui die voor en tijdens de wedstrijd overtrok. Gelukkig viel het onweer mee en konden we gewoon aan de wedstrijd beginnen. We speelden maandagavond met rouwbanden en voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan Gert Heijsteeg. De D1 wenst de familie en naasten veel sterkte toe!

Dan naar de wedstrijd.. Leerdam Sport D1 was duidelijk een flinke maat te klein, de ruststand van 8-1 in het voordeel van Meerkerk gaf dit ook duidelijk aan. We konden echter wel genieten van een aantal fraaie goals. De mooiste was misschien wel van Bart. Hij tikte de 1-3, op aangeven van Boyd, beheerst met de binnenkant over de keeper. Ook werden er een aantal mooie goals gescoord na goede aanvallen. Van de verdediging naar het middenveld, buitenspeler opzoeken, voorgeven en afwerken. Dit zag er af en toe heel aardig uit, maar zoals al eerder gezegd, Leerdam Sport was geen goede graadmeter.

Na rust ging de D1 rustig verder met doelpunten maken. Uiteindelijk werd de eindstand van 1-18 bereikt, toch wel een unieke score. Ondanks de zwakke tegenstand bleef de D1 wel voetballen. Natuurlijk wil iedereen scoren, maar er werd niet overdreven gezocht naar eigen succes. De bal bleef rond gaan en tot aan de laatste minuut werd er druk gezet. Mede hierdoor kon er 18x gescoord worden. Ook was keeper Chris nog af en toe nodig. Hij had niet veel te doen, maar de keren dat hij in actie moest komen deed hij dit keurig.

De kop is er dus af en de eerste minuten zijn gemaakt. Wachten is het nog op de eerste echte tegenstand. Stiekem hoop ik dat deze tegenstand er zaterdag zal zijn. Dan spelen we de eerste bekerwedstrijd van dit seizoen tegen LRC o12. 1e jaars D'tjes dus, maar LRC beschikt over goede jeugd en we kunnen dus veel behendige en balvaardige voetballers verwachten zaterdag op 't Hoog.