...

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 3.6

3 oktober 2015 10:30

K. Martens

Met een heerlijk zonnetje op het veld beginnen we aan de wedstrijd. Eerst een goede warming-up en daarna een potje voetbal met dit heerlijke weer.

De scheids fluit en de wedstrijd kan beginnen.

De wedstrijd begint rustig, We zijn de erg slordig in de passing. Na ongeveer 10 min. weten wij er door te komen met een mooie bal van Joshua, Jermy komt alleen voor de keeper en schuift de 1-0 in de verre hoek.

Het spel spel loopt rustig verder. We zijn sterker dan de tegenstander, alleen verzuimen we om sneller afstand te nemen van GJS. de verdediging staat als een huis. Gjs weet de eerste elft maar twee keer de achterlijn te halen. Voetballend doen de verdedigers het ook goed. Ze weten de bal iedere keer naar de vrijstaande David in te spelen. Het grote minpunt is, dat we vanaf dat moment kiezen voor lange hoge ballen die werkelijk zelden aankomen! Tijdens de bespreking is er aangegeven dat de ballen die we 'steken' over de grond moeten zijn. Helaas gebeurd dit niet.

Toch krijgen we nog een hele goede kans. Jermy schiet de bal van afstand tegen de paal, de keeper schiet deze uiteindelijk weg. Na 25 minuten krijgen we een vrije trap mee die net iets verder is dan de middellijn, Joshua staat achter de bal en schiet hem over de keeper in het doel 2-0!!!

Net voor de rust krijgen wij een hoekschop waarbij de bal wel vijf keer ingeschoten wrdt, maar de bal komt niet tegen het net! met veel kunst- en vliegwerk houdt GJS de schade beperkt tot 2-0.

De eerste helft is afgelopen, de stand in de rust is 2-0.

Toen we aan de 2de helft begonnen werd er bij ons gewisseld. We speelden iets minder fel en naar ongeveer een kwartier werd er ook gescoord door de tegenstander. Erg jammer, maar dit zag je wel aankomen. GJS verdiende dit doelpunt, maar had dit door beter communiceren tussen de verdediging en keeper voorkomen kunnen worden?

Al gauw komen wij weer terug met een doelpunt! Door een mooie steekbal maakte Ramon de 3-1. In plaats van de wedstrijd rustig uit te spelen, maken we in de opbouw en foutje. De spits van GJS profiteert hier dankbaar van, 3-2.

Uiteindelijk zijn de 3 punten van ons vandaag misschien wel teveel, GJS verdiende, gezien de tweede helft, zeker een punt. Uiteindelijk moet je slechte wedstrijden ook winnen om bovenin mee te blijven draaien.

Volgende week de Zederikse derby in Ameide. Zijn we volgende week weer net zo scherp als thuis tegen Streefkerk? Wanneer dat het geval is, dan gaan we op naar een nieuwe overwinning!