...
37'

Meisjes B-junioren zaterdag, MB1, 2e klasse 2.7

3 oktober 2015 9:30

vrijdag kreeg ik een bericht dat femke geblesseerd was. Klein probleem maar met de hulp van francis konden we eline lenen. Maar zaterdag ochtend kreeg ik vroeg een bericht dat bridget nog steeds ziek was. Geen keeper dus, maar gelukkig wilde femke wel keepen ondanks haar blessure. Met 2 wissels dus op naar spijk.

Nicole nog steeds geblesseerd vandaag hield vandaag goed de tijd bij aangezien ze vorig jaar met de tijd knoeide en toch nog in de laatste minuten konden winnen. Maar vandaag was dit niet een probleem, dat was het aantal geblesseerde/zieken in het veld. Helene nog steeds last van haar enkel, hanneke die eigenlijk al ziek en misselijk begon aan de wedstrijd, lotte die ook nog steeds niet volledig fit was.

Maar de meiden laten zich niet kennen en starten toch gewoon aan de wedstrijd. Eline van de MD1 stond nog wat onwennig op rechtshalf maar met wat hulp kwam ze goed mee. De meiden moesten meer verdedigend spelen en op de counter aanvallen. De verdediging had het ook heel druk en konden nauwlijks van eigen helft komen in de eerste helft. Ondanks dat spijk beter was dan Meerkerk speelden de meiden met veel inzet. Toch stonden we in de rust 3-0 achter.

In de tweede helft kwamen er nog wat blessures bij, faith pijn, nynke pijn maar kan door, hanneke misselijk, helene die ook echt veel pijn had. 3 meiden die eigenlijk niet wilden spelen en maar 2 plaatsen op de bank. Met wat gepuzzel en geschuif  kwamen we er toch wel uit en konden beginnen aan de laatste 40 minuten.

Normaal zakken de meiden van Meerkerk de 2e helft wat in maar deze wedstrijd zat er meer energie in. Spijk daarentegen kreeg steeds minder energie. Meerkerk kon vooruit komen en ook zeker kansen ontstonden. Ook waren we van 4 3 3 naar 4 4 2 gegaan wat ook beter werkte. Helaas konden niet alle kansen omgezet worden in doelpunten. maar gelukkig was daar ruim 10 minuten voor tijd eindelijk een doelpunt van Meerkerk. De meiden wilden meer maar dit kwam eigenlijk een beetje laat. Met een 3-1 verlies konden de meiden best tevreden zijn.  Met inzet en doorzettingsvermogen hadden ze de 2e helft helemaal overgenomen.

we hebben nu dus 100% inzet gezien in de eerste helft van wedstrijden, en vandaag dan in de tweede helft. Nu dit samenvoegen en 100% over een hele wedstrijd. Niet te snel opgeven en vooral niet stoppen en inhouden.  Volgende week geen wedstrijd dus blessures kunnen even herstellen.