Stunt SV Meerkerk diep in blessuretijd verijdeld

93'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

7 november 2015 14:30

Klerks, M.H.A.M.

SV Meerkerk leek op weg naar een regelrechte stunt. Winst op de nog ongeslagen koploper. Met recht leek, want diep in blessuretijd wist Altena alsnog langszij te komen. Een domper op de feestvreugde. Gelet op het spelbeeld niet geheel ten onrechte.

Goed toeven
En opnieuw was het goed toeven langs de lijn vanmiddag. De warmste 7e  november ooit gemeten. Het had slechter gekund. Reden voor het publiek om er maar eens goed voor te gaan zitten. De wedstrijden tussen Altena en SV Meerkerk boeien immers altijd. Al duurde het vanmiddag tot ver in de tweede helft voordat het publiek waar kreeg voor zijn geld.

Wel of geen strafschop
Scheidsrechter Klerks uit Waalwijk gaf om klokslag half drie het startsein. SV Meerkerk startte goed. Al in de 1e minuut goed combinatiespel. Helaas maakte buitenspel een einde aan deze mooie ouverture. Altena antwoordde via een vrije trap van de voet van Dylan van der Pluijm. SV Meerkerk doelman Klaas-Jan van Zessen is op zijn post. Ook een kopbal van Daan van der Pluijm maakt de SV Meerkerk keeper onschadelijk. In de 7e minuut lijkt het toch mis te gaan, als Klaas-Jan uitkomt en weliswaar de bal speelt, maar een botsing met een Altena-speler niet kan voorkomen. Scheidsrechter Klerks ziet er geen strafschop in.

Scrimmage

Er volgt een periode van rust op het veld. Blessurebehandelingen maken, dat de vaart uit de wedstrijd verdwijnt. Bovendien staat SV Meerkerk ijzersterk achterin. Er is geen doorkomen aan voor de Oranjebrigade van trainer coach Richard van Gils. Ook een scrimmage voor het doel van SV Meerkerk leidt niet tot een doelpunt. Richard de Laat kopt eerst op de lat, en vervolgens is het Hans den Haan die de bal voor het inschieten heeft. Tot opluchting van alles wat SV Meerkerk heet, gaat de bal naast.

Voorlangs
Een minuut of tien voor rust een klein kansje voor SV Meerkerk. Het is regisseur Sander Vink die een vrije trap neemt. De bal bereikt Kenny van Gent, die voorlangs kopt. Altena is gewaarschuwd. Voor rust valt er weinig meer te beleven. Altena is de ploeg met het meeste balbezit. Het leidt niet meer tot echte kansen. Verder dan een schot zonder gevaar vanaf de rand van de zestien komt het niet.

Op gang
De tweede helft begint zoals de eerste eindigde. Weinig spektakel en een SV Meerkerk dat Altena het gevoel geeft de baas te zijn. Een schot uit de tweede lijn is geen probleem voor Klaas-Jan van Zessen. Dan ineens een flitsende actie van SV Meerkerk. Youri van Blanken, die een puike partij speelde, verzorgt een flitsende pass op Ruud Vink. Dit keer is de verdediger van Altena de situatie meester. Nog in dezelfde 56e minuut antwoordt Altena. Het is Richard de Laat, die uit de draai schiet. Het levert niet meer dan een corner op. Dan nog geen minuut later opnieuw opwinding in de goede zin van het woord. Een redding op de lijn voorkomt een doelpunt van Altena. SV Meerkerk komt er snel uit. Helaas maakt buitenspel een einde aan deze snel uitgevoerde counter. De wedstrijd komt eindelijk op gang.

Ooghoek
Er ontstaat steeds meer ruimte op het veld. SV Meerkerk profiteert daar goed van en in de 65e minuut is het raak. Een speler van Altena wordt afgefloten wegens buitenspel. SV Meerkerk neemt de vrije trap snel. Ruud Vink gaat met de bal aan de voet aan de haal over rechts. Vanuit zijn ooghoek ziet hij de opkomende Thomas Mulders. Met een uiterste krachtsinspanning weet Ruud de bal via een halve sliding Thomas precies op maat over de grond aan te spelen. Thomas verrast, met een droog schot in de korte hoek, keeper Marrien van den Heuvel. SV Meerkerk leidt met 0-1. Altena is even van slag. Het scheelde niks of Thomas Mulders had een minuut later de voorsprong verdubbeld. Een ziedend schot; de bal verdwijnt rakelings over het Altena doel.

Streep door rekening

Altena is niet van plan zich gewonnen te geven. Remon Duijzer komt in het veld voor Hans den Haan. Ook trainer Theo de Boon wisselt. Koen Vermeer die al in de eerste helft geblesseerd raakt komt naar de kant. Thijs van Klij neemt zijn plaats in. De invalbeurt voor Thijs is helaas van korte duur. In een duel om de bal loopt Thijs een blessure op. Thijs verbijt de pijn en probeert het nog wel, maar na zeven minuten is het einde verhaal. Een lelijke streep door de rekening van SV Meerkerk. Mechiel van Zessen verhuist naar de rechtsback positie en Floren Streefkerk komt in het veld voor Thijs.

Alles of niets

De thuisploeg kiest voor een alles of niets offensief. SV Meerkerk moet steeds verder terug. Al ontstaat er ook ruimte voor een snelle uitbraak. We noteren een kopbal in het zijnet van jubilaris Remon Duijzer, Acht minuten voor tijd is Duijzer opnieuw gevaarlijk. Doelman Klaas-Jan van Zessen brengt redding. De wedstrijd lijkt gespeeld. Zeker als in de 89e minuut SV Meerkerk een uitgelezen kans krijgt om de voorsprong te verdubbelen. De Altena doelman pareert de inzet van Floren Streefkerk en ook in de rebound slaagt Dick Kooijman er niet in om te scoren. Weer ketst de bal af op een speler van Altena. Het spreekwoord driemaal is scheepsrecht gaat niet op, want de inzet van opnieuw Floren Streefkerk treft evenmin doel.

Langszij
We zitten inmiddels diep in blessuretijd als Altena het nog één keer probeert. Een lange bal wordt doorgekopt door Remon Duijzer. De bal belandt voor de voet van Tim van Maastrigt, die de gelijkmaker  (1-1) binnenschiet en daarmee voor Altena de meubelen redt.

Terechte uitslag
Het is zuur als je diep in blessuretijd punten verspeeld. SV Meerkerk hoeft zich niet te schamen voor dit resultaat. Het is het eerste gelijke spel deze competitie. Koploper Altena was dichtbij de eerste nederlaag dit seizoen. Natuurlijk moet je het zelf afmaken, maar over het geheel gezien was een gelijkspel een terechte uitslag in deze sportieve wedstrijd met een goed leidende scheidsrechter Klerks, die de ploegen de ruimte bood tot voetballen. Vooral het laatste half uur had de wedstrijd tussen Altena en SV Meerkerk alles wat een topper nodig heeft.

Stand en vooruitblik
SV Meerkerk zakt door het gelijke spel naar een gedeelde vijfde plaats op de ranglijst. Ook Altena moet een stapje terug doen. Al zullen ze daar in Nieuwendijk niet van wakker liggen na het succes van vorige week toen de eerste periode werd gewonnen. Pieken op het juiste moment heet dat.
Volgende week wacht voor SV Meerkerk weer een nieuwe uitdaging. Dan komt GRC ’14 op bezoek, dat net als SV Meerkerk en Tricht al zestien punten op zak heeft.

Opstellingen
SV Meerkerk
1 Klaas-Jan van Zessen 2 Koen Vermeer (14 Thijs van Klij 65e min) (12 Floren Streefkerk 72e min) 3 Kenny van Gent 4 Gert Jan Koekkoek 5 Gijsbert Bruijnes 6 Sander Vink 7 Thomas Mulders 8 Dick Kooijman  9 Ruud Vink 10 Youri van Blanken 11 Mechiel van Zessen

Altena
17 Marrien van den Heuvel 2 Daan van der Pluijm (15 Robert Bezemer 80e min) 3 Erik van Zanten 4 Julian Geelhoedt 5 Niels van Maastrigt (14 Jeffrey Littel 56e min) 6 Gidy de Leeuw 7 Tim van Mastrigt (geel) 8 Luuk Molenschot 9 Hans den Haan (12 Remon Duijzer 67e min) 10 Dylan van der Pluijm 11 Richard de Laat

Bijzonderheden
Voorafgaand aan de wedstrijd huldigde Altena Remon Duijzer. Reden 250 wedstrijden in Altena 1.
Bij SV Meerkerk ontbraken Patrick Vuurens (speelt niet op kunstgras) en Theo van Zessen (geblesseerd).