Ruud Vink (intikker)

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

28 november 2015 15:00

Dijk, M.P. van

SV Meerkerk ging vanmiddag op bezoek bij Unitas in Gorinchem. De geelzwarten hadden het betere van het spel en de regelmatige overwinning (0-2) was dan ook terecht. Dankzij dit resultaat vinden we SV Meerkerk terug op een gedeelde derde plaats op de ranglijst.

Weerprofeten
Gelukkig waren de weerprofeten niet in vorm vrijdagavond. De regen zou in de nachtelijke uren met bakken naar beneden komen. Ongetwijfeld hielden velen al rekening met een voetballoze zaterdagmiddag. Dat viel alleszins mee en in de tweede klasse F gingen alle wedstrijden gewoon door. Natuurlijk worden de grasvelden er in deze periode niet beter op, maar dat heeft ook zijn charme.

Sportief
Op een voor SV Meerkerk wat ongebruikelijk tijdstip werd er om 15:00 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Van Dijk uit Etten-Leur. De leidsman had geen moeilijke middag. Beide ploegen toonden respect voor elkaar. Gevolg een uiterst sportieve wedstrijd vanmiddag op Molenvliet tussen Unitas en SV Meerkerk.

Kansjes SV Meerkerk
SV Meerkerk startte goed. De eerste twintig minuten was SV Meerkerk duidelijk de bovenliggende partij. Met goed combinatievoetbal vonden de geelzwarten de openingen. Jammer genoeg leidde het niet tot doelpunten. De eerste grote kans diende zich aan na een mooie voorzet vanaf rechts van de voet van Koen Vermeer. Thomas Mulders miste de bal op een haar. Even later was het de beurt aan Patrick Vuurens. Zijn inzet werd gekeerd door Meerkerker Lex Kramers, die zijn terechte uitverkiezing  onder de lat bij de roodbroeken hiermee maar weer eens onderstreepte. Na ruim twintig minuten nog een kansje voor Ruud Vink. Zijn kopbal mist kracht.

Wedstrijdmodus
Na het sterke begin komt Unitas na een minuut of twintig beter in de wedstrijd. Een ongelukkige botsing tussen Gert Jan Koekkoek en Kenny van Gent lijkt de Gorinchemers verder in het zadel te helpen. Zowel Gert Jan als Kenny behoeven verzorging en staan na de blessurebehandeling niet onmiddellijk in de wedstrijdmodus. De botsing kwam harder aan dan gedacht en even ontbreekt de snelheid. Het biedt Unitas de gelegenheid te ontsnappen. Een schot op de lat volgt en ketst terug in het veld. Nabiel Kadiwahabi kopt de bal vervolgens binnen. Tot opluchting van iedereen, die SV Meerkerk een warm hart toedraagt, scoort de Unitasser vanuit buitenspelpositie. Het doelpunt gaat niet door.

Ontbreken stootkracht
Enigzins geschrokken probeert SV Meerkerk de draad weer op te pikken. Dat lukt; sterker nog er komen weer een paar mooie mogelijkheden. Al noteren we nog wel een vervaarlijke inzet voorlangs van de thuisploeg na een half uur spelen. Doelman Lex Kramers van Unitas grijpt opnieuw een paar keer in en doelman Klaas-Jan van Zessen moet moeite doen om zich warm te houden, want koud was het deze middag en veel werk kreeg de SV Meerkerk doelman niet. Het ontbrak Unitas aan stootkracht voorin een probleem waar de ploeg al het gehele seizoen tegen aan hikt. Slechts acht doelpunten in elf wedstrijden zegt in dit verband genoeg.

Voeten warmen
De rust wordt bereikt met de brilstand op het scorebord. Een opkikkertje voor spelers en toeschouwers kan geen kwaad. Iedereen spoed zich na het rustsignaal van scheidsrechter Van Dijk naar binnen om even de voeten te warmen.

Beauty
De avond valt vroeg in, al merken we daar weinig van, want de de lichtinstallatie is ontstoken en verjaagt de duisternis. De tweede helft kan beginnen. SV Meerkerk bouwt van meet af aan weer aan een veldoverwicht en na vijf minuten lijkt dit succes op te leveren. De inzet van Ruud Vink belandt tegen de lat en in de rebound kan Dick Kooijman net niet afdrukken. De thuisploeg ontsnapt aan een achterstand. Als we acht minuten verder zijn is het wel raak. Een voorzet van de voet van Koen Vermeer wordt door Ruud Vink met een hakje in het doel gewerkt. Een beauty van een doelpunt. SV Meerkerk leidt met 0-1.

Meer
Er zit meer in. Nog geen minuut na de 0-1 verschijnt Thomas Mulders in kansrijke positie. Thomas haalt uit, maar ziet de bal langs de voor SV Meerkerk verkeerde kant van de paal vliegen. Kort daarop een schot van Patrick Vuurens. Dit keer is doelman Lex Kramers op zijn post en behoedt Unitas voor een grotere achterstand. Trainer Theo de Boon brengt Floren Streefkerk in het veld voor Thomas Mulders. Nog maar koud in het veld duikt Floren met de bal aan de voet op voor doelman Lex Kramers. Floren moet zijn meerdere erkennen in zijn dorpsgenoot, die de inzet van Floren pareert.

Neusje voor de goal
Na deze kansen lukt het uiteindelijk Ruud Vink in de 70e minuut om de voorsprong te vergroten. Met dank aan Patrick Vuurens die de bal strak inspeelt voor het doel. Het hobbelige veld en het neusje voor de goal van Ruud Vink doen de rest. Ruud rondt beheerst af. De wedstrijd is gespeeld. Er volgen nog de gebruikelijke wissels in de slotfase van de wedstrijd. In de stand verandert niets meer. Scheidsrechter Van Dijk ziet geen aanleiding om veel tijd toe te voegen en om kwart voor vijf mogen de spelers de warme douche opzoeken.

Revanche
SV Meerkerk stapte vanmiddag verdiend als winnaar van het veld. Het nestelt dank zij de overwinning weer wat steviger in de subtop. De naaste concurrenten Altena en GJS verloren, waardoor genoemde ploegen nu samen met SV Meerkerk op een gedeelde derde plaats staan. Volgende week kunnen de mannen van trainer coach Theo de Boon opnieuw aan de bak. Dan is opnieuw een Gorinchemse vereniging de tegenstander. GJS komt dan op bezoek. GJS zal zich willen revancheren voor de geleden thuisnederlaag vanmiddag tegen runner up Alblasserdam. De Damdorpers staan dankzij de ruime overwinning (1-4) bij GJS inmiddels op de tweede plaats. Ook SV Meerkerk zal revanchegevoelens koesteren, want vorig jaar werd zowel thuis als uit verloren van de ploeg uit Gorinchem. Het belooft volgende week zaterdag weer een mooie voetbalmiddag te worden op ’t Hoog.