90'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

12 december 2015 14:30

Molenaar, J.

SV Meerkerk moest na een drietal overwinningen op rij vandaag genoegen nemen met een gelijkspel (1-1). Een verdienstelijk resultaat als we het afzetten tegen de prestatie van vorig seizoen toen de geelzwarten kansloos waren in Tricht. In de stand veranderde het voor SV Meerkerk niets. Bijzonder was dat alle wedstrijden in de 2e klasse F op één na in de 13e speelronde eindigden in een gelijkspel.

Hoofdveld afgekeurd
SV Meerkerk reisde vanmiddag af naar Tricht. Bij aankomst wachtte een verrassing. Het hoofdveld werd op het allerlaatste moment afgekeurd. Het leverde veel discussie op, want weinigen kon begrip opbrengen voor dit besluit. Het veld lag er perfect bij. Feit was wel dat door het uitwijken naar kunstgras de voorbereiding op de wedstrijd behoorlijk werd verstoord voor de geelzwarten. Het betekende dat trainer coach Theo de Boon alleen al hierdoor geen beroep kon doen op spits Patrick Vuurens. Zijn plaats werd ingenomen door Mechiel van Zessen. Bovendien moest de verdere wedstrijdvoorbereiding worden afgewerkt op een natuurgrasveld, omdat er op het kunstgras nog een wedstrijd werd gespeeld. Gelukkig stemde  scheidsrechter Molenaar uit Ophemert in met een kwartiertje uitstel, zodat toch nog even kon worden geroken aan het echte kunstgras. De wedstrijd begon daardoor uiteindelijk een kwartiertje later.

Goede start
Nadat scheidsrechter Molenaar het beginsignaal gaf, trok SV Meerkerk direct de wedstrijd naar zich toe. Dit zou ruim 25 minuten duren. Echt grote kansen leverde het veldoverwicht in eerste instantie niet op. Tricht deed er alles aan om het spel van de geelzwarten te ontregelen. Met veel inzet en felle duels probeerden de Betuwenaren de wedstrijd naar zich toe te trekken, hetgeen maar niet wilde lukken. Vooral Youri van Blanken moest het ontgelden en werd bijzonder fel op de huid gezeten. In de 19e minuut leidde dit tot een vrije trap op een meter of twintig van het doel. Gert Jan Koekkoek schiet de bal geplaatst in de benedenhoek, waar keeper Jason Smit redding brengt voor de thuisploeg.

Van richting veranderd
Een minuut of vijf later mag SV Meerkerk mag de eerste corner nemen. De bal wordt slecht verwerkt door de Tricht-verdediging en de bal belandt uiteindelijk in de voeten van Youri van Blanken, die schiet en met resultaat, want via een verdediger van Tricht verandert de bal van richting, waardoor doelman Smit op slag kansloos wordt. De 0-1 betekent een op dat moment verdiende voorsprong.

Ongelukkig moment
Tricht gooit er nog maar eens een schepje bovenop. De inzet is tomeloos, maar SV Meerkerk blijft kalm. Wel moet het een corner incasseren, naar zal blijken één met gevolgen. Uit de corner het bekende duw- en trekwerk. Dit keer valt het uit in het nadeel van SV Meerkerk. Scheidsrechter Molenaar is onverbiddelijk en wijst resoluut naar de stip. Het buitenkansje is een kolfje naar de hand van Wesley van Maurik. Het staat weer gelijk 1-1. Jammer dat de speler in kwestie daarna buiten het zicht van de scheidsrechter zich zo provocerend opstelt, maar dat hoort er kennelijk bij.

Rust
Na de strafschop bloedt het spel een beetje dood. Kansen komen er niet meer, noch voor Tricht noch voor SV Meerkerk. De al in de 29e minuut bereikte 1-1 is tevens de ruststand.

Licht
De donkere dagen voor Kerst maken, dat de “kaarsen” moeten worden ontstoken. Het is zo’n beetje het enige sfeerpuntje in de tweede helft. SV Meerkerk begint goed, maar zakt naar mate de wedstrijd vordert terug. Logisch gevolg van de speelwijze van Tricht, dat vaak de lange bal hanteert en SV Meerkerk het spel laat maken. Dat laatste kost de nodige energie, waardoor de passing steeds onzorgvuldiger wordt. In de beginfase is er nog wel een kansje voor Ruud Vink, maar zijn inzet mist kracht.

Kansen
Tricht wacht geduldig op het ene moment en dat lijkt er bijna te komen in de slotfase van de wedstrijd. Gelukkig staat het vizier van Arjan Hakkert niet op scherp. Hij schiet voorlangs in de 79e minuut. Kort daarna krijgt de maker van de 1-1 de mooiste mogelijkheid om de thuisploeg aan de overwinning te helpen. In vrijstaande positie schiet hij gelukkig voor iedereen, die SV Meerkerk een warm hart toedraagt, hoog over. Het zou ook te veel van het goede zijn geweest op deze toch wat bijzondere middag, Scheidsrechter Molenaar vindt het na 96 minuten welletjes en fluit af.

Winterstop
De winterstop begint. Onze geelzwarten presteren boven verwachting. Het is de verdienste van technische staf en spelers. Een mooie derde plaats op de ranglijst. Bovendien nog alle kans op een goed resultaat in de tweede periode. Het is iets om trots op te mogen zijn. Natuurlijk volgt er nog een tweede seizoenshelft, maar dit pakt niemand ons meer af.

Inspanning en ontspanning
Tijdens de winterstop is er tijd voor inspanning en ontspanning. Zo doet SV Meerkerk ook dit jaar weer mee aan het prestigieuze zaalvoetbaltoernooi in Gorinchem om de Championscup. Daarna gaat de ploeg op trainingskamp in Limburg. Na een training op vrijdag 8 januari 2016 bij SV Hulsberg volgt op zaterdag 9 januari 2016 de wedstrijd tegen eersteklasser Montfoort, dat eveneens op trainingskamp is in Limburg. De wedstrijd wordt gespeeld bij Willem 1 in Maastricht. (gelegen naast MVV stadion). Vervolgens volgt op 16 januari 2016 een oefenwedstrijd tegen opnieuw een eersteklasser. Dan gaat SV Meerkerk op bezoek bij Pelikaan in Zwijndrecht.

Hervatting
Op zaterdag 23 januari 2016 wordt de competitie hervat. Er wacht dan onmiddellijk een lastige wedstrijd. Tegenstander is dan Leerdam Sport ’55, dat vandaag voor het eerst won en daarmee de rode lantaarn overdroeg aan Unitas. Ongetwijfeld putten de Leerdammers moed uit deze overwinning. SV Meerkerk is gewaarschuwd