... (intikker)
87'

Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 09

7 november 2015 14:30

Vandaag stond er een ware derby op het programma: Noordeloos 2 – SV Meerkerk 4. Reikhalzend werd er naar deze wedstrijd uitgekeken. De spelers van Meerkerk 4 die een extra warming up nodig hadden, besloten om de tocht naar Noordeloos op de fiets af te leggen. Ondanks het eerste weekend van november was het een heerlijke nazomerdagje, waardoor het een mooie voetbalmiddag beloofde te worden.

De volgende 11 spelers verschenen aan de start:

Ruben

Jurre  Bassie  Vethje  Rico Z

Rico J  Ralf  Hijkie  Boertie

Nollie  Mark

Hierdoor namen Sjacco en Daniel plaats op de bank. Ruud zou pas in de rust arriveren voor de 2e helft en Chris was nog geblesseerd. Doordat we de afgelopen weken vaker slecht begonnen aan de wedstrijd, deelde de technische staf een laatste waarschuwing uit en benadrukte dat we vanaf minuut 1 scherp moesten zijn.  Of de waarschuwing had geholpen  of omdat het een derby betrof, er werd ook daadwerkelijk scherp begonnen aan de wedstrijd. Ook Noordeloos was scherp begonnen aan de wedstrijd waardoor het spel op en neer ging met kansjes op en neer.

Na een kwartier pakte Noordeloos meer het initiatief en ging Meerkerk wat meer loeren op de counter. Met wat snelle uitbraken kwam Meerkerk tot wat kansen, maar de juiste pass ontbrak waardoor we niet echt gevaarlijk werden. Noordeloos had moeite met de vlugge uitbraken van Meerkerk, wat resulteerde dat Meerkerk regelmatig een vrije trap mee kreeg.  Zo ook in de 26e minuut. Boertie nam plaats achter  de bal en legde de bal perfect over de verdediging van Noordeloos. Hijkie twijfelde niet en lobte de bal over de keeper in de verre hoek, 1-0  voor Meerkerk!

Noordeloos rechtte de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker en zette Meerkerk verder onder druk. Meerkerk had wat moeite om het goede spel vast te houden, waardoor Noordeloos enkele kansen kreeg. Echter hield onze keepert het doel schoon, totdat de ingeschoven verdediger van Noordeloos maar eens besloot om van een meter of 25 uit te halen op. Met de wind mee zwabberde de bal richting de bovenhoek. Onze keepert stond wat vast op de grond, zodat hij de bal alleen nog maar met de vingers kon beroeren, wat niet voldoende was, 1-1.

De stand was weer gelijk en Meerkerk zocht meer het initiatief op. Kort voor rust werd Nollie de diepte in gestuurd en het enige wat de verdediger van Noordeloos kon doen was aan de noodrem trekken. Echter deed hij dit net te laat, waardoor de scheids de bal op de stip legde. Boertie ging vol zelfvertrouwen achter de bal staan, maar hij schoot de bal snoeihard op de binnenkant van de paal, mis. Vlak na deze teleurstelling floot de scheidsrechter het rustsignaal.

Tijdens de rust gaf de leiding aan om door te blijven gaan waar we mee bezig waren en dat we dan vanzelf de wedstrijd in ons voordeel zouden beslissen. Dit deden we met drie verse krachten. Daniel kwam in het veld voor Vethje, Ruud kwam in het veld voor Jacobs en Ralf maakte plaats voor Sjacco.

Met de wind in de rug begon Meerkerk aan de 2e helft. Meerkerk greep het initiatief en ging direct op zoek naar de voorsprong. Noordeloos stond onder druk en Meerkerk ging steeds verder op  de

helft van Noordeloos druk zetten. Hijkie werd van achteruit aangespeeld en kopte de bal door op Mark. De verdediger van Noordeloos kon er niet goed bij en verlengde bal naar achteren. Zoals een echte spits had Mark hier op gerekend en had vrij baan richting het doel. In plaats van de 1 op 1 aan te gaan met de keeper, besloot Mark om de bal een keer te laten stuiten en hem vol op zijn slof te nemen. Waarschijnlijk is iedere speler van Noordeloos die nacht nog gillend wakker geworden, want de bal suisde met een sneltreinvaart richting doel en de keeper heeft de bal alleen maar langs horen zoeven. Een wereldgoal en 2-1 voor Meerkerk!

Meerkerk zette door, maar kreeg een tegenslag te verwerken. Bassie kwam na een duel verkeerd neer en blesseerde zich aan zijn knie. Hierdoor ontstond er een nieuw centrum van de verdediging. Rico Z ging als laatste man spelen en Ralf als voorstopper. Noordeloos pakte de draad weer op en ging weer op zoek naar de gelijkmaker. Echter deelde Meerkerk vlak na dat werelddoelpunt nog een klap uit. Nollie werd weer diep gestuurd en schudde zijn man af. Hij was niet zelfzuchtig en legde breed op de goed meegelopen Sjacco die de bal eenvoudig binnen tikte, 3-1 voor Meerkerk.

Noordeloos ging nog meer risico nemen om te proberen er nog een gelijkspel uit te slepen. Meerkerk stond als een huis en kwam via de vleugels gevaarlijk onder de druk uit. Dit resulteerde in grote kansen, maar Meerkerk stuitte keer op keer op de keeper van Noordeloos. Hierdoor bleef het onnodig lang 3-1. Na een minuut of 70 leek de energie op bij Noordeloos en kreeg Ruud Vroege het op zijn heupen. Met een fraaie hattrick en een assist op Hijkie liep Meerkerk snel weg naar een 7-1 voorsprong. Vlak voor tijd deed Noordeloos nog wat terug en zette de eindstand van 7-2 op het bord.

Na afloop van de wedstrijd bleef het nog lang gezellig op Noordeloos. Zoals Meerkerk heerste op veld, heerste zij ook in de derde helft want de laatste spelers van Meerkerk 4 hebben de kantine op slot gedaan.