SV Meerkerk pakt tweede periode (1-2 winst op Alblasserdam)

90'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

27 februari 2016 14:30

Wagenaar, V.M.

Spanning op de gezichten bij de bank van SV Meerkerk en de supporters. Na zes minuten blessuretijd is er het verlossende eindsignaal. Het “sprookje” houdt maar niet op. SV Meerkerk pakt dankzij een 1-2 winst op naaste belager Alblasserdam de tweede periodetitel en nestelt zich naast Almkerk aan de kop van de ranglijst. De door het bestuur uitgereikte  bloemen waren een meer dan terechte beloning voor het behalen van de periodetitel. SV Meerkerk dat bij rust nog tegen een 1-0 achterstand aankeek, bleef geloven in een goed resultaat, dat er ook kwam, dankzij doelpunten van Youri van Blanken en Gert Jan Koekkoek.

Zoek een plaatsje in de zon
Vandaag moet het gebeuren. SV Meerkerk kan bij winst op Alblasserdam periodekampioen worden. Geen gemakkelijke opgave. Toch hebben zowel de selectie, technische staf als de supporters goede hoop op een mooie afloop. Het weer werkt mee. Weliswaar een koude noordoosten wind, maar op de lange zijde in de zon is het goed toeven. Het is dan ook niet voor niets de locatie waar de geelzwarte kern zich opstelt.

Voor alles een oplossing
Om half drie geeft scheidsrechter Wagenaar uit Goes het sein om te beginnen. Bij SV Meerkerk is Gert Jan Koekkoek weer terug in de basis. Dit keer ontbreekt Kenny van Gent in de achterste lijn. Hij begint op de bank; een kleine griepaanval in de voorbije week maakte dat Kenny niet topfit was.  Ook Timothy Cathalina staat niet op het wedstrijdformulier, ook wij was ziek afgelopen week. En dan is er nog de absentie van Koen Vermeer.  Het was dus even puzzelen, maar trainer coach Theo de Boon lijkt wel voor alles een oplossing te hebben, en posteert Theo van Zessen samen met Gert-Jan Koekkoek in het centrum van de defensie. Thijs van Klij neemt de rechtsback positie in.  Sander Vink, die bij afwezigheid van Gert Jan de afgelopen twee wedstrijden centraal achterin speelde, schuift weer op naar zijn vertrouwde stek op het middenveld.

Test voor defensie
Trainer Bert Buizert van Alblasserdam kent SV Meerkerk natuurlijk als zijn broekzak en heeft ongetwijfeld zijn keeper opdracht gegeven om met de wind in de rug het gelegenheidsduo in de Meerkerkse defensie met een verre uittrap te testen. Met succes zo lijkt het want na twee minuten is het gelijk gevaarlijk na een verre uittrap van doelman Elmar Bakema, die de deze week in het ziekenhuis opgenomen eerste doelman Ulusoy vervangt. Wij wensen doelman Ulusoy vanaf deze plaats een spoedig herstel toe. Ook mist Alblasserdam aanvoerder Johan de Vries wegens een schorsing.

Katachtige reflex
Na de eerste test van de verdediging van de geelzwarten pakken zij de draad weer op, waar ze vorige week gebleven waren. Met verzorgd spel wordt het doel van Alblasserdam gezocht.  Al moeten we  wachten tot de 19e minuut voordat de eerste goede kans zich aandient. Thijs van Klij rukt op over de rechterflank en lijkt de bal mee te krijgen van Dick Kooijman. De bal belandt echter in de voeten van een verdediger. Thijs laat het er niet bij zitten en herovert de bal aan de zijlijn om vervolgens met een mooie voorzet Thomas Mulders in stelling te brengen. Thomas aarzelt niet, schiet en via een lichaam van een verdediger gaat de bal naar de voor de keeper verre hoek. Doelman Bakema weet met een katachtige reflex redt ten koste van een corner redding te brengen voor de thuisploeg.

Beperken verdere averij
Ook SV Meerkerk keeper Klaas-Jan van Zessen toont nog geen minuut later zijn kunnen. Een vrije trap van Samet Ulusoy dreigt in het SV Meerkerk doel te verdwijnen. Klaas-Jan weet het onheil te keren. Het zijn deze schaarse mogelijkheden, die voor wat opwinding zorgen langs de lijn. Verder vallen er in de eerste helft weinig kansen te noteren. Een doelpunt valt er echter wel. Het is uitblinker aan Alblasserdamse zijde Inam Quliyev, die deze middag voor één keer uitwijkt naar de rechterflank. Hij ontvangt de bal op de rand van de zestien en met een geplaatst schot zet hij de Damdorpers op voorsprong in de 34e minuut. Het is nu zaak voor SV Meerkerk om voor rust niet nog meer averij op te lopen.  Dat lukt. Na 45 minuten is er de thee, zodat er even gelegenheid is om de puntjes op de i te zetten.

Cruciale redding
SV Meerkerk komt sterk uit de kleedkamer. Toch is de mooiste kans in de aanvangsfase van de tweede helft voor de thuisploeg. De net na een blessure weer opgekrabbelde Umut Takac geeft een steekpass op Leroy Naaktgeboren, die met de bal aan de voet oog in oog komt met keeper Klaas-Jan van Zessen. De SV Meerkerk doelman redt. Een cruciaal moment in de 51e minuut van de wedstrijd.

Bevrijdende gelijkmaker
Nog geen twee minuten later weer een hachelijke situatie in het strafschopgebied. Scheidsrechter Wagenaar, die goed leidt, geeft geen gehoor aan de smeekbede om een strafschop vanaf de Alblasserdamse bank. Ook SV Meerkerk claimt een paar minuten later een penalty. Tevergeefs want de handsbal wordt door scheidsrechter Wagenaar als onopzettelijk beoordeeld, waarmee het op dit punt ook weer gelijk staat. Ook weer zult u denken, maar we stonden toch nog met 1-0 achter? Klopt, maar in de 54e minuut was er eindelijk de bevrijdende gelijkmaker. Patrick Vurens die in de tweede helft voornamelijk op de rechterflank was te vinden, levert een voorzet op maat af. Het is Youri van Blanken die bij de tweede paal de bal controleert om deze vervolgens hard tegen de touwen te knallen (1-1). De kopjes bij Alblasserdam gaan naar beneden.

Sprookje duurt maar voort
SV Meerkerk put moed uit de treffer van Youri. Thomas Mulders verlaat in de 71e minuut licht geblesseerd het veld en het is zijn vervanger Jaimy Kooijman, die bij zijn eerste balcontact dichtbij een doelpunt is. Uit een voorzet van Patrick Vuurens kopt Jaimy in de handen van de keeper. In de 74e minuut is het weer Patrick Vuurens die gevaar sticht. Het levert slechts een corner op. Een corner met gevolgen. Youri van Blanken legt de bal in de kwart cirkel en plaatst de bal voor het doel waar de instormende Gert Jan Koekkoek de bal met het lichaam in het doel werkt. De ontlading bij spelers, staf en supporters is enorm. Dit kan niet meer stuk. Het sprookje duurt maar voort. We staan met één been in de nacompetitie, met als inzet promotie naar de eerste klasse. Wie daar in het begin van het seizoen van durven dromen?

Zweten
Hete minuten volgen. Met nog een kwartier op de klok is het zeker nog niet gedaan. Gelukkig is Alblasserdam niet meer bij machte om nog eens extra aan te zetten. Bij SV Meerkerk komt Kenny van Gent acht minuten voor tijd in het veld voor de moegestreden Thijs van Klij. Ook Mechiel van Zessen komt nog binnen de lijnen voor Ruud Vink. Scheidsrechter Wagenaar laat de SV Meerkerk aanhang nog even zweten in het zonnetje. Maar liefst zes minuten extra tijd, maar dan is het ook gedaan. SV Meerkerk is dol van vreugde naar het laatste fluitsignaal.

Bloemen
Een teamprestatie van jewelste. Daar horen bloemen bij. Namens het bestuur is het Arnold Vermeulen die de bloemen uitdeelt. Het levert ongetwijfeld mooie plaatjes op in de tabloids en niet te vergeten op de sociale media. SV Meerkerk flikt het weer. De geelzwarten plaatsen zich voor de nacompetitie. Nu is het even tijd om te genieten. Volgende week wacht een nieuwe klus. Adel verplicht; want de periodetitel is niet het enige, dat telt. De overwinning van vandaag betekent, dat SV Meerkerk op gelijke hoogte komt met koploper Almkerk.

Wat een middag!!! één om niet snel te vergeten.