87'

Mannen zaterdag, 1, 2e klasse F

20 februari 2016 14:30

Kuijntjes, W.H.

Het is kwart over vier. Nog drie minuten op de wedstrijdklok. SC Amstelwijck komt terug tot 3-2. Nog even billenknijpen voor het thuispubliek, dat de regen en harde windvlagen trotseerde. Vijf minuten later fluit de goed leidende scheidsrechter Kuijntjes voor het eindsignaal. Een soeverein SV Meerkerk wint, maar maakt het zichzelf nog onnodig lastig in de slotfase van de wedstrijd.

Gesprek van de dag
Nog voor aanvang van de wedstrijd waren opnieuw de weersvooruitzichten het gesprek van de dag deze middag. Het leek wel een kapsalon, waarin ook dit onderwerp regelmatig gespreksonderwerp is. Je moet tenslotte het ergens over hebben. Totaal overbodig, want mede dankzij de inzet van onze vrijwilligers lag het veld er weer top bij.

Afwachtend
Anders dan verwacht startte SV Meerkerk met de felle wind tegen berekenend. De opbouw van achteruit was goed verzorgd en leidde er toe, dat tegenstander SC Amstelwijck moeite had met de positiewisselingen bij SV Meerkerk. Toch was er direct al in de eerste minuut een mooie aanval over rechts, waarin Koen Vermeer de ruimte zocht en op tijd werd gevonden door Dick Kooijman, De voorzet van Koen kwam bij Youri van Blanken, die een gekraakt schot aflevert. Een eerste signaal.

Snelle voorsprong
Dat Youri van Blanken goed in de wedstrijd zat bleek al in de 10e minuut. Het was de eerste keer dit seizoen dat SV Meerkerk al na tien minuten op voorsprong kwam. Het doelpunt komt via een mooie uitgespeelde aanval tot stand. Youri van Blanken rukt op met de bal aan de voet en gaat het strafschopgebied in. Hij vindt aan zijn linkerhand Thomas Mulders en sprint zelf door richting doel. Thomas levert de perfecte voorzet af en het is Youri van Blanken, die de bal binnen tikt. (1-0). Dat belooft wat.

Goed keeperswerk
SV Meerkerk rust niet, en gaat op zoek naar een tweede treffer. Het is net als in de heenwedstrijd keeper Mehmet Tokul van SC Amstelwijck, die zijn kwaliteiten toont. Patrick Vuurens gaat alleen op het SC Amstelwijck doel af, maar ziet zijn inzet gepareerd door de Dordtse doelman. We zijn inmiddels een kwartier ver. Ondanks de felle tegenwind blijft het SV Meerkerk dat de lakens uitdeelt. In de 22e minuut is er de beloning. Patrick Vuurens zorgt er voor dat Thomas Mulders in kansrijke positie komt. Thomas kapt en met een droge schuiver laat hij dit keer doelman Tokul kansloos. Het staat 2-0 voor de geelzwarten.

Terug in de wedstrijd
SC Amstelwijck dat met ondanks de wind in de rug nauwelijks voet aan de grond kreeg, profiteerde wel van een dood spelmoment. Een vrije trap op een meter of twintig van het SV Meerkerk doel vormde de inleiding. De bal wordt klaargelegd. Even overleg tussen Leroy Rubio-Rijsdijk en aanvoerder Rik Kramer. Leroy kiest positie en aanvoerder Kramer mikt met uiterste precieze de bal in het SV Meerkerk doel. Een domper voor de thuisploeg, want de gasten zijn ongewild terug in de wedstrijd in de 34e minuut van de eerste helft.

Vroege wissels
Beide trainers moeten al in de eerste helft wissels toepassen als gevolg van blessures. Zo raakt Kenny van Gent in de 39e minuut geblesseerd bij wat ongecontroleerd in komen van Sadik Sögüt, die daarvoor terecht geel krijgt. Het betekent dat het centrale verdedigingsduo van SV Meerkerk niet meer in het veld staat, want zoals bekend is ook Gert Jan Koekkoek vandaag nog niet van de partij. Thijs van Klij komt in het veld voor Kenny en vormt vanaf dat moment samen met aanvoerder Sander Vink het centrale duo achterin. Al eerder in de wedstrijd zag de oefenmeester van SC Amstelwijck een speler geblesseerd uitvallen na 23 minuten spelen. Het was Kevin Steensma die niet verder kon en werd vervangen door Johnny Grener.

Pauze
Het water valt met bakken uit de lucht. Scheidsrechter Kuijntjes ziet weinig aanleiding voor het toevoegen van extra speeltijd en fluit na 46 minuten voor rust. Spelers en publiek haasten zich naar binnen. Iedereen is toe aan een opkikkertje.

Corner met resultaat
SV Meerkerk start sterk na rust. Het levert drie corners op rij op. Dick Kooijman neemt de corners op links en leidt daarmee de derde Meerkerkse treffer in. De corner is op maat en Ruud Vink springt hoger dan de SC Amstelwijck verdedigers. Zijn kopbal is onhoudbaar voor keeper Mehmet Toksul. Het staat 3-1 voor de thuisploeg. De marge is weer twee doelpunten.

Meer
SV Meerkerk krijgt mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Dick Kooijman is dichtbij en ziet zijn waarschijnlijk als voorzet bedoelde inzet voorlangs gaan. Youri van Blanken verovert de bal op eigen helft en leidt een counter in. Hij speelt Ruud Vink aan, die even de controle over de bal verliest, waardoor opnieuw een kans verloren gaat. Een volley van Patrick Vuurens uit een corner van Youri van Blanken mist kracht. De inmiddels voor Ruud Vink ingevallen Jaimy Kooijman krijgt een goede kans. Zijn inzet wordt door een verdediger van SC Amstelwijck van de lijn gehaald. Kortom mogelijkheden voldoende om aan alle illusies voor de gasten een einde te maken.

Goed presteren invallers
De invallers presteerden goed. Thijs van Klij gaf geen krimp op de voor hem misschien wat onwennige positie in het centrum van de verdediging.  Jaimy Kooijman was dichtbij de bevrijdende vierde treffer en dat gold zeker ook voor Mechiel van Zessen. Na de bal te hebben veroverd gooit Mechiel er een solo uit. Zijn inzet had beter verdient, maar verdwijnt langs de voor Meerkerk verkeerde kant van de paal.

Billen knijpen
De wedstrijd kabbelt naar het einde. Dan is daar plotseling mistasten in het hart van de verdediging van de geelzwarten. Gijsbert Bruijnes probeert de meubelen nog te redden, maar kan niet voorkomen, dat Shendro Cristina in de 87e minuut de 3-2 op het scorebord brengt. Het publiek dat de regen trotseerde houdt het hart vast. Het kan toch niet waar zijn, dat de gasten alsnog met een puntje richting Dordrecht vertrekken. Scheidsrechter Kuijntjes besluit twee minuten te laten doorspelen. De zege van SV Meerkerk komt niet meer in gevaar. Het veld heeft zich uitstekend gehouden. SV Meerkerk is weer drie punten rijker.

Kraker
SV Meerkerk blijft maar pieken. De overwinning op SC Amstelwijck betekent de zesde thuisoverwinning op rij. Nog ongeslagen in de tweede periode, waarin de geelzwarten fier aan kop gaan. Daarnaast nog eens een mooie tweede positie op de ranglijst. Al meer punten dan vorig seizoen aan het eind van de rit. Als dit geen luxe is. Zeker weten dat spelers, staf en supporters meer willen. De redactie van Regio-voetbal lijkt het gelijk aan zijn zijde te krijgen. SV Meerkerk mengt zich met de drie A’s (Alblasserdam, Almkerk en Altena) in de strijd om de titel. Volgende week de kraker in Alblasserdam. Op het spel staat de titel voor de 2e periode. Alleen SV Meerkerk en Alblasserdam kunnen na vandaag hierop nog aanspraak maken. Alblasserdam heeft bij winst de beste papieren. SV Meerkerk heeft aan alleen aan winst genoeg, want Alblasserdam beschikt over een beter doelsaldo. Bij winst blijven de geelzwarten ook in de race voor de titel.