...
50'

E-pupillen zaterdag, E2, 5e klasse 5.43

17 oktober 2015 9:45

Na een goede wedstrijd van vorige week tegen de E5 van VVAC vertrokken we vol goede moed om 08:45u richting Groot Ammers om de wedstrijd tegen de E5 van Groot Ammers te spelen. De thuiswedstrijd was immers thuis met 11-4 gewonnen dus eigenlijk moest dit toch een van de wedstrijden zijn om de volle winst te pakken. Dit is ook de wedstrijd geworden van de rentree van Myron waarin hij zijn eerste minuten weer maakte na een tijdje van afwezigheid en zo te zien had hij er weer volop zin in (welkom terug Myron!). Door de afwezigheid van Jeftha moesten er toch wat aanpassingen gedaan worden in de opstelling van het team.

Het begin van de wedstrijd zag er veelbelovend uit en door het goede spel van de E2 kwam Daan in balbezit en gaf een hele goede assist op Florentyn en daardoor stond het in de 1e minuut al 0-1. Na het eerste doelpunt werd het spel van de E2 toch wat minder georganiseerd en slordig. Na een aantal reddingen van Bjorn mocht hij in de 9e minuut toch de bal uit het net halen na de score van Groot Ammers, dit betekende de 1-1. De koppies van de E2 gingen op dat moment gelukkig niet hangen en door een eenmansactie van Florentyn stond het in de 10e minuut alweer 1-2. Vanaf dat moment werd het spel van de E2 er niet beter op en kreeg Groot Ammers ook meer kansen door corners en snelle acties van hun spitsen met als resultaat de 2-2 in de 21e minuut. Toch ging de E2 toch nog voor de 2-3 in de eerste helft en door een aantal goede pases van Lotte en Myron werden er toch nog een paar kansen gecreëerd, alleen stond de keeper van Groot Ammers en de paal in de weg voor deze voorsprong.

Na een korte rustpauze en een omzetting in het team van de E2 begonnen we vol goede moed aan de tweede helft tegen Groot Ammers.
Het begin van deze tweede helft begon erg afwachtend en er waren ook een aantal kansen voor Groot Ammers met hun snelle spitsen. Gelukkig kon de verdediging met onder andere Niels en de keeper van de E2 van Meerkerk deze aanvallen goed weerstaan. Na een goede balaanname van Riley en een goede assist op Thijmen komt de E2 van Meerkerk op een 2-3 voorsprong in de 33e minuut. Vanaf de 2-3 ging Groot Ammers volop in de aanval en vielen de ballen alleen maar goed in het voordeel van Groot Ammers waar de verdediging van de E2 van Meerkerk geen antwoord op had. De spitsen van Groot Ammers kwamen steeds meer vrij te staan en de organisatie achterin bij verdediging de E2 van Meerkerk stond niet goed meer. In de 37e minuut kwam Groot Ammers dan ook op 3-3 en al snel hierna volgde in de 38e minuut de 4-3. Iedereen in de E2 van Meerkerk was leeggespeeld en in de 43e minuut mocht Groot Ammers een penalty nemen na een handsbal, dit betekende de 5-3 voor Groot Ammers. Na nog een aantal aanvallen van Groot Ammers kwam de E2 van Meerkerk er goed uit na een actie van Erik op het middenveld door de bal af te pakken, Florentyn nam de bal in zijn bezit en gaf een goede assist op Riley en dat was goed voor de 5-4 in de 47e minuut. Om er toch nog een gelijkspel uit te halen ging de E2 van Meerkerk met zijn allen in de aanval, maar helaas viel de 6-4 in de 50e minuut toch in het voordeel van Groot Ammers.

Al met al een leuke wedstrijd met toch veel kansen. Met iets meer overzicht en rust aan de bal moet het goed komen.
Op naar aankomende zaterdag voor de wedstrijd thuis op ´t Hoog in Meerkerk voor de beker tegen de E8 van GJS.