71'

Mannen zaterdag, 4, 4e klasse 09

5 maart 2016 12:30

Meerkerk wint in Spijk

Vandaag stond na 2 vrij weekenden de uitwedstrijd tegen SVS’65 2 op het programma. Er was een flinke lijst afwezige waardoor we uiteindelijk met 12 man waren. Leon versterkte het elftal vanuit het 3e en Ralf zou nog in de 2e helft aansluiten zodat we toch met 13 zouden zijn. Iedereen was keurig op tijd waardoor de boetepot leeg bleef.

De volgende 11 spelers gingen het veld in.

Goal: Ruben

Verdediging: Jurre, Vetje, Bassie en Rico v Z.

Middenveld: Jacco, Leon, Hykie en Boertie

Aanval: Rico J en Mark.

Wissel: Goof

Meerkerk begon de wedstrijd goed op het kunstgrasveld van Spijk. Men bouwde geduldig op via de backs om van daaruit de middenvelders en aanvallers te vinden. Door een aantal goede combinaties waren er in het eerste half uur kansen voor Rico J, Rico v Z,  Boertie en Jacco om de goede start in een doelpunt om te zetten, echter dat lukte niet. Spijk kwam er nauwelijks aan te passen en het was wachten op de 0-1. Helaas dacht onze leider Hykie daar anders over. Net over de middenlijn kwam hij in balbezit en zonder goed te kijken speelde hij de bal terug op de verdediging die juist in voorwaartse beweging was. De bal was perfect in de loop van de spits van Spijk die hierdoor op kon rukken naar de goal van Ruben. Die probeerde zijn goal nog te verkleinen echter de spits ronde het rustig af. Was het vorig jaar de andere leider, Goof,  die Spijk in het zadel hielp dit keer was het Hykie die blijkbaar ook een warme sympathie voelt voor Spijk. Hykie, normaliter een speler die het niet schroomt om zijn medespelers of onze vaste scheidsrechter Karel veelvuldig op zijn mindere punten te wijzen, hielp Spijk aan een 1-0 voorsprong. Ben benieuwd of hij zich de komende week wat zal inhouden, na de wedstrijd was daar nog weinig van te merken

Meerkerk pakte de draad weer op en probeerde snel de 1-1 te forceren. Gelukkig hoefde we daar niet heel lang op te wachten. Na een hoekschop van Boertie werd de bal niet goed weggewerkt door Spijk en kwam de bal bij Jacco terecht. Die besloot met zijn linker  vanaf een meter of 20 uit te halen. De bal vloog fantastisch in de linkerbovenhoek en Meerkerk stond weer op gelijke hoogte. Meerkerk haalde de rust met een 1-1 stand waarin men eigenlijk met 2-0 voor had moeten staan.

In de rust was er voldoende vertrouwen om de 3 punten te pakken. Om verdere escalatie te voorkomen besloot Hykie zichzelf te wisselen voor Goof want als beide leiders in het veld zouden staan zou dat de kans op winst nog verder vergroten. Ralf kwam er op het middenveld bij en Goof zou de plek van Bassie als laatste man overnemen. De 2e helft pakte Meerkerk de draad weer op en hadden Ralf, Leon, Jacco en Boertie het middenveld in handen. Spijk werd in de 2e helft 2 keer gevaarlijk. De eerste keer met een afstandsschot die door Ruben uit de hoek werd gepakt en een indraaiende vrije trap die door Goof niet goed werd geraakt en bijna in eigen doel werd geschoten.

Na ongeveer 20 minuten in de 2e helft komt Meerkerk op een terechte 1-2 voorsprong. Een indraaiend hoekschop van Boertie wordt perfect door  Jurre binnen gelopen met zijn schouder

Waar hij in de vorige wedstrijd tegen Leerdam ook al een kopbal scoorde maakte hij nu opnieuw de zo belangrijke 1-2! Spijk besloot wat aanvallender te voelen en stuurde wat meer mensen naar voren. De opbouw van achteruit was echter zo matig (de aanvoerder kreeg het voor elkaar om in 5 minuten tijd 3 keer de bal in vrije positie over de zijlijn te schieten) dat het geloof in punten bij Spijk langzaam wegzakte.  De verdediging stond goed waarbij met name Rico van Z een zeer degelijke wedstrijd speelde. Hij won continue zijn duels en had nagenoeg geen balverlies. Meerkerk bleef de combinatie zoeken, wat ook wat makkelijker gaat op een kunstgrasveld,  en dat vertaalde zich rond de 80e minuut in de beslissende 1-3. Een combinatie via het middenveld tussen Boertie, Ralf en Leon die Jacco in de diepte aanspeelde. Jacco, zag er voldoende heil in en sprintte richting de achterlijn. Daar speelde hij de linksback van Spijk heerlijk door de benen waarna hij Mark in de 16 meter vond. Mark bleef rustig en schoof de bal rustig tegendraads in de hoek. De wedstrijd was beslist. Spijk was het geloof volledig kwijt en Meerkerk had eigenlijk in de laatste fase nog verder moeten uitlopen. Zo kon Boertie na een solo vanaf de linkerkant alleen blijkbaar nog gestopt worden door hem onderuit te schoffelen net buiten de 16. Boertie had de bal al klaar gelegd om binnen te schieten, maar blijkbaar had Hykie nog meer sympathie voor Spijk want die besloot op dat moment Boertie te wisselen. Mark nam plaats achter de bal en schoot de bal hard in, maar onvoldoende in de hoek waardoor de keeper in 2 instanties de bal onder controle had. De laatste kans was voor Ralf die volledig vrij voor de keeper de hoek voor het uitkiezen had maar de bal een paar meter naast schoof.

Het maakte niet meer uit, de 3 punten gingen naar Meerkerk en Meerkerk krijgt aansluiting met de top 4. Volgende week staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen GJS op het programma. Willen we echt bovenin meedoen zal ook die wedstrijd gewonnen moeten worden.

Man van de Wedstrijd: Jacco.

Gaf Jacco voor de wedstrijd nog aan te twijfelen over zijn voetbaltoekomst, vandaag liet hij in ieder geval zien dat dit nog beter een paar jaartjes kan worden uitgesteld.