51'

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 3.8

10 oktober 2015 10:30

R. Bassa

Na de belangrijke overwinning vorige week tegen de Alblas D2, wachtte gisteren alweer de vierde thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was GJS D2, een ploeg die de puntjes bij elkaar sprokkelt en op papier dus een stugge ploeg. Boyd en Sam moesten eerst nog opdraven bij de D2, maar waren gelukkig op tijd weer terug voor onze wedstrijd en we waren dus compleet. Onder de bezielende leiding van scheidsrechter R. Bassa kon er begonnen worden aan de wedstrijd.

Waar vorige week de eerste helft van een vrij behoorlijk niveau was, was gisteren het niveau in de eerste helft ver onder de maat. Het werd vooral gekenmerkt door onrust en het maken van de verkeerde keuzes. Ondanks het matige spel konden we in de eerste helft wel uitlopen naar een comfortabele 4-0 voorsprong. GJS had voorin enkele goede spelers, maar die werden gelukkig voor ons te weinig in stelling gebracht. De doelpunten die wij scoorden waren schoten van afstand en een corner, geen mooie uitgespeelde aanvallen dus.

Na rust werd het zelfs nog even spannend. Tijdens de rust waren we het er natuurlijk met zijn allen over eens dat het beter moest, toch kregen we in de tien minuten na rust twee goals tegen. Eigenlijk was GJS tot hun eerste goal niet heel gevaarlijk geweest, maar door matig ingrijpen achterin, of eigenlijk niet ingrijpen, kon de snelle spits van GJS richting Chris en de 1-4 was een feit. Kort daarna opnieuw een snelle tegenaanval en het werd zelfs 2-4. Het zal toch niet gaan gebeuren dat we een 4-0 voorsprong weg zouden geven? Gelukkig brak na die tweede tegentreffer onze beste periode aan. Er werd nu wel beter gevoetbald en we wisten elkaar makkelijker te vinden. De 5-2 van Milan werkte daarin extra bevrijdend en met enkele mooie goals wisten we uit te lopen naar een 8-2 voorsprong. De 8-2 werd gescoord door Niels, die daarmee zijn eerste goal van de competitie maakte.

Al met al natuurlijk wel een terechte overwinning. De tien minuten na rust geven echter wel aan dat we deze overwinningen alleen kunnen blijven behalen als we allemaal scherp en geconcentreerd blijven voetballen. We zijn niet zo goed dat we het op halve kracht kunnen. Na vijf wedstrijden 15 punten is een goede start, maar we zijn pas op de helft en er wachten nog heel wat lastige uit-wedstrijden. De komende twee weken ligt het competitievoetbal even stil. 31 oktober hervatten we de competitie uit tegen Hardinxveld.