Marvin Vermeulen (scrimmage)

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 3.6

10 oktober 2015 9:00

We begonnen de zaterdagochtend om 8 uur in de tweede bestuurskamer om de tactieken en de afspraken te bespreken. Toen we klaar waren gingen we vandaag naar Meerkerk- Zuid, je kunt het een  beetje vergelijken tussen Ajax en Feyenoord.

Na een korte warming-up stonden om 9 uur tweeëntwintig spelers klaar om te knallen. Na een goed eerste kwartier, waarin Meerkerk de bovenliggende partij was, de combinatie zocht, speelde zoals getraind, was het eindelijk een doelpunt. Joshua gaf een boogbal op Noah, hij twijfelde niet en kreeg hem lekker op de pantoffel en schoot hem keihard binnen 0-1 voor Meerkerk. Twee minuten later gebeurde het nog een keer alleen dit keer spatte de bal op de lat uiteen. Na de goal en de kansen die we kregen om de score verder op te bouwen, zakte het spel erg in. Waar we de eerste 20 minuten kozen voor ballen over de grond, werden het nu lange ballen.
Ameide wordt in het laatste kwartier sterker, je ziet die gasten denken wat is Meerkerk toch aan het knoeien, Zoals je verwacht en zoals de ongeschreven regels zijn in het voetbal, krijgen we een tegendoelpunt te verwerken.
Met een beetje geluk blijft het bij 1-1 en mogen we in de pauze de puntjes opnieuw op de i gaan zetten.

In de rust worden we opgepept en zo waren we klaar voor de tweede helft. we beginnen heel matig aan de tweede helft, daardoor was ameide dichtbij ons strafschopgebied. Ze mogen iedere keer vrij schieten doordat er geen druk naar voren is, geen druk op de bal. Wanneer wij denken, dat we het wel eventjes doen, dan hebben we een heel matige ploeg. Wij moeten elke week volle bak, dan zie je dat een aantal spelers zichzelf in de wedstrijd bijten en beter gaan spelen. Ameide scoort de 2-1 met boogballetje over de doelman heen. Ineens dachten we dat laten wij ons niet meer gebeuren na ongeveer 47 min spelen gaf Joshua een mooie steek bal naar Wesley en die kwam 1tegen 1, hij bleef heel koeltjes en schoof hem langs de keeper. In deze periode krijgen we redelijk wat mogelijkheden. Nu gaat het om de juiste keuze, welke bal speel ik en het belangrijkste, als ik de bal niet heb, waar en hoe moet ik lopen om er een kans van te maken. Jermy gooide de bal een paar minuten later dan de 2-2 voor het doel en beland in tweede instantie voor Marvins voeten, hij schoot hem binnen, 2-3.

Hierna blijft het spannend tot aan het laatste fluitsignaal. Zij kregen niet zoveel kansen meer, het eindsignaal klonk en Meerkerk c1 was blij met de overwinning, want de drie punten zijn binnen.
Volgende week moeten we tegen Unitas c2 hopen dat we dat ook winnen maar eerst effe goed trainen maandag en donderdag