38'

F-pupillen zaterdag, F2, 4e klasse 4.24

10 oktober 2015 8:30

Half negen uit tegen VVAC; een echte F-tijd waarbij een deel van het anders altijd zo trouwe legioen zich thuis nog een keertje omdraait. Zo niet de spelers van de F2, 10 wakkere stuiterballen die niet kunnen wachten om de wei in te gaan. De route is bekend toch wacht de trainer geregeld op tragere volgers onderweg, de complete selectie arriveert op tijd. Het rode boekje is mee.....tijd voor een verslagje.

In de voorbereiding is getraind op een nieuwe tactiek, de verwachtingen zijn hoog gespannen. Één minuut voor aanvang van de wedstrijd wordt de opstelling aan de spelers kenbaar gemaakt. Enkele verrassingen waarbij de move om Evi achter de spits Stijn te laten spelen de grootste is. Tijdens de wedstrijd verschuiven posities continu als gevolg van de wissels, de spelers passen zich daarop prima aan. Uiteraard onder begeleiding van de geestdriftige Massimo.

De opstelling lijkt in de aanvangsfase goed uit te pakken. De druk op het doel van VVAC is er steeds en SVM maakt mooie acties om er doorheen te breken. De enige vraag is wanneer valt de eerste goal? Die valt in de 9e minuut, een prima actie van VVAC door de verdediging van SVM maakt keepster Romée kansloos. Tegen de verhouding in staat SVM met 1-0 achter, dat is goed balen. De draad wordt gewoon weer opgepakt en de SVM-druk wordt opgevoerd. In de 14e minuut leidt dat tot een prima solo van Evi Vuurens; ze gaat alleen op de keeper af en het lijkt de gelijkmaker te worden.......helaas ze stuit op de keeper. De limonade wordt opgezocht met een 1-0 achterstand; tegen de verhoudingen in dat dan wel.

In de pauze zal er veel gezegd zijn, met name over de spelhervattingen...... in de 24e minuut maakt Stijn namelijk een 'stijntje' (=corner van rechts genomen met de punt van de schoen daarmee om de eerste paal indraaiend; doeltreffend). We leven weer 1-1! Echter drie minuten later ontstaat er voor het SVM doel een rommelige situatie. De keepster van dienst in de tweede helft Evie duikt de bal nog achterna en heeft deze klemvast. Is hij voor de lijn er misschien op of toch er net overheen......... De scheidsrechter weet het niet en het spel lijkt door te gaan. De SVM-keeperstrainer/coach van dienst knikt echter....... de scheids neemt dit over en VVAC viert haar nieuwe voorsprong.

Ondanks het vele harde werken op het middenveld van Mees Romée en  Natan (niet beperkt tot het middenveld, hij is namelijk vrijwel overal!) lukt het niet nog de aansluiting te maken. In de 38e minuut wordt het zelf nog 3-1. De organisator van de SVM-verdediging Thijs baalt als een hele grote kerel........ "ik kan toch niet alles alleen, ze moeten ook meeverdedigen". Twee spelers van VVAC pikken de bal op in het open veld, de behendige spits met de witte staart maakt mooi af.

Drie één verloren en toch is vrijwel iedereen tevreden over de wedstrijd en het spel. De juiste instelling!!!

Overigens is het vermoeden bij het supporterslegioen dat achter de huidige stand in de poule wel degelijk tactiek wordt bedreven. Informatie hierover kunt u uiteraard discreet aan het trainersduo opvragen.