43'

C-junioren zaterdag, C1, 3e klasse 3.6

28 november 2015 10:30

Een zwaarbevochten overwinning

Vandaag de wedstrijd tegen Drechtstreek C3. Om aansluiting te houden met de bovenste 3 moesten we vandaag winnen.

Het was droog, de zon scheen, dus het zou een mooie voetbalochtend moeten worden.

De wedstrijd begon goed voor ons. De eerste 10 minuten waren wij de bovenliggende partij. Dat leidde al vroeg tot een grote kans , in de 2de minuut ging Noah 1 op 1 met de doelman van Drechtstreek, maar Noah schoot net naast. Na 10 minuten begonnen we de controle te verliezen en begon Drechtstreek steeds beter in de wedstrijd te komen. Dat leidde tot een goal in de 15de minuut , een klein missertje van Ruben , dit kan gebeuren.

Een goed uitgespeelde aanval van hun linksbuiten resulteerde 9 minuten na hun eerste goal in de 0-2. Daarna waren er nog een paar kansen over en weer maar daar kwam niks uit.

Doordat we na 10 minuten veelal de lange bal gingen spelen en deze voorin niet vast konden houden werden we onnodig op achterstand gezet. In de rust werd ons verteld dat het onnodig was dat we met 0-2 achterstonden en als we nog een vroege aansluittingstreffer zouden maken het echt nog wel kon. Sander tekende op een plastic zak hoe de formatie veranderde om met windje mee meer druk op de tegenstander te zetten.

En dat gebeurde. Jermy maakte na een mooie solo de 1-2. Daarna waren wij echt de betere partij en dat leidde  tot de 2-2. Joshua pakte de bal af en maakt een solo vanaf de middellijn en stift hem over de keeper heen, waarna de centrale verdediger de bal in zijn eigen goal tikt. Na 7 minuten in de tweede helft kwam de beslissing. Jermy met een hard schot op doel, die de keeper door zn benen liet glippen, 3-2.

De laatste 20 minuten was het nog even spannend. Drechtstreek kreeg nog enkele kansen maar gelukkig bleef het 3-2.

Als we volgende week ook de 3 punten pakken tegen SVW thuis kunnen we met een goed gevoel de winterstop ingaan.