47'

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 3.8

14 november 2015 10:00

Gisteren kregen we de eerste kans om het najaarskampioenschap veilig te stellen. Met nog steeds een ongeslagen status konden we het bij nummer 2 De Alblas al vroegtijdig beslissen. Helaas waren we gisteren niet compleet, want Ties kon er door omstandigheden niet bij zijn.

Iets later dan 9.00 vertrokken we richting Alblasserdam. Sam was nog even zoek, maar navraag leerde ons dat zijn vader nog even een grote boodschap moest doen. Toen ook zij gearriveerd waren konden we aan de mogelijke kampioensrit beginnen.

Tegenstander De Alblas D2 hadden we thuis verslagen met 5-1, toch hadden we het tijdens die wedstrijd vooral in de tweede helft erg lastig met deze tegenstander. Toch laten we de laatste weken zien dat we nog steeds groeiende zijn en als we hetzelfde op kunnen brengen als afgelopen wedstrijden, dan moeten we ook deze wedstrijd 'gewoon' winnen. De opstelling werd bekend gemaakt, de vaste afspraken werden nog een keer nagelopen en de warming-up kon beginnen.

Op het gladde C-veld kon de wedstrijd dan eindelijk beginnen. De Alblas probeerde veelvuldig op te bouwen, maar zoals wel vaker de laatste tijd werd er door ons goed druk gezet. Dit leidde uiteindelijk tot enkele kleine kansen en wat corners. Eén van deze corners werd in eerste instantie nog verwerkt door de tegenstander, maar Bart bracht de bal opnieuw in vanaf de linkerkant en via via kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Milan. Milan aarzelde niet en schoot de bal rustig binnen. Een 1-0 voorsprong dus al na drie minuten spelen.

Daarna kon De Alblas een paar keer gevaarlijk worden. Vooraf werd nog gewezen op de spits die veelvuldig opendraait en één van de buitenspelers zoekt, toch trapten we daar weer in en kon Chris de kans gelukkig verwerken tot corner. Ook deze corner was levensgevaarlijk, maar weer wast het Chris die met een knappe redding zijn ploeg op voorsprong hield. Na deze kansen kregen wij weer de controle over de wedstrijd en in de 14e minuut schoot Bart de 0-2 binnen. Een prima schot met zijn linkse voet. Even later was het weer Bart (en weer met links) die voor de 0-3 zorgde. Op aangeven van Axel wist hij de keeper opnieuw te passeren. Een comfortabele voorsprong dus weer en die voorsprong werd voor rust nog verder uitgebreid. Dit keer was het Axel op aangeven van Bart die kon scoren.

Tijdens de rust veel tevreden gezichten, maar de leiding was nog niet tevreden over het vertoonde spel. Het was allemaal wat slordig en dat kon in de tweede helft nog een stuk beter. Proberen de 0-5 te scoren en de hoop bij de tegenstander definitief weg te nemen. De tweede helft begon wat moeizaam, maar uiteindelijk wisten we verder uit te lopen. Bart wist met twee mooie goals de wedstrijd te beslissen. Daarna was het de beurt aan Bryan om zijn doelpuntje mee te pikken. Op aangeven van Bart schoot hij lekker binnen. De Alblas kon even later de 1-7 scoren en de 'eer' was dus gered.

Het slotakkoord was echter voor de kampioen. Met goals van Bryan en Milan werd de eindstand uiteindelijk bepaald op 1-9. Na het laatste fluitsignaal was het dus een feit, Meerkerk D1 is na 8 wedstrijden en 24 punten najaarskampioen. De leiding werd voorzien van bloemen en aanvoerder Milan moest de pers te woord staan. De zomer is al even voorbij, maar als de jongens kampioen zijn en een sloot zien, dan moet daar een duik in worden genomen. De kampioensfestiviteiten stellen we verder nog even uit, als Ties er volgende week weer bij is zullen de jongens het kampioenschap verder gaan vieren. Dan zou het wel mooi zijn als we uit bij Gjs ook weer de 3 punten weten te pakken!