3 - 4

SV Meerkerk MO17-1

Meisjes B-junioren zaterdag, MB1, 2e klasse 2.7

7 november 2015 9:45

Na een maand geen wedstrijd mochten de meiden van Meerkerk weer een potje voetballen met als tegenstander Gjs. Vorige ontmoeting was thuis een waar spektakel vol spanning en doelpunten met als eindstand 6-6. Met 13 meiden vertrokken we naar Gjs. Aangekomen in de bestuurskamer zag ik 2 dispensatie spelers in de lijst staan. 1 daarvan bleek de keeper te zijn dus dat word nog wat.

De meiden van Gjs begonnen direct scherp en wisten binnen 5 minuten al 2 doelpunten te scoren. Gelukkig weet Meerkerk wat doorzetten is en gingen zelf ook opzoek naar de aanval. Joëlle weet een aantal keer Sanne aan te spelen, maar die werd continu terug gefloten voor buitenspel of t aan haar lag of aan de grensrechter ik weet het niet. 20 minuten verder en het was tijd om te wisselen Lotte nog niet helemaal fit maakte plaats voor Nicole die terug is van een blessure en Faith ook niet fit maakte plaats voor Michelle.

Gjs zocht vooral de aanval via de rechterkant. Britte stond linksachter omdat Helene ziek was maar kon de snelle en goede rechtsbuiten van Gjs niet altijd bij houden. 3-0 achterstand. Nynke die te ver naar binnen trok moest nu toch echt wat meer gaan helpen op de linkerkant. Ook Femke stond eigenlijk te ver naar voren maar Manon speelde een goede wedstrijd en kon veel kansen van Gjs keren. Femke had er zin in en met een solo via de rechterkant sprint ze naar voren, jammer dat ze het niet kon afmaken maar het was een goede poging. De meiden speelde met veel overtuiging en eindelijk kon Sanne de 3-1 op op haar naam zetten.

3-1  was dan ook de ruststand en moest de hard werkende Joëlle er vandoor. Manon deelde wat lekkers uit omdat ze jarig was (gefeliciteerd Manon) en er werd besproken wat er wel en niet goed ging. Britte werd gewisseld en nynke ging op eigen aangeven naar linksback. Faith er bij op het middenveld en Sanne en Michelle voorin. Of het nu door de bespreking of door het lekkers kwam de meiden kwamen fris uit de kleedkamer ze willen door ook al staan ze achter.

Met deze positieve instelling zochten de meiden direct de aanval op. Zo zagen we dat de keeper van Gjs heel niet zo goed was. De bal liet ze uit haar handen glippen en het zag er best knullig uit. Hier moesten de meiden gebruik van maken. Nynke eigenlijk linksachter stond halverwege de helft van Gjs en gaf eens een trap tegen de bal, heel niet hard geraakt maar via de keeper en de paal rolde de bal toch in het doel. Zo staat het in eens 3-2.

Gjs zoekt ook weer de aanval maar Manon en Femke staan goed en samen met Hanneke verdedigen ze goed uit. Meerkerk schakelde goed om en met de middenvelders Lotte en Nicole word worden de spitsen weer aan het werk gezet. Maartje probeert ook maar eens te schieten maar de bal gaat niet in het doel. Sanne weet dan weer te scoren en dan staat het 3-3. Femke moet nu goed achterin blijven zodat we op gelijkspel kunnen spelen en de meiden gaan weer verder. Nicole word weer gewisseld want ze heeft toch weer last van haar rug. Britte komt er weer in op linkshalf wat toch meer haar plek is.

Gjs nam weer de overhand en gingen opzoek naar het doel. Met 2 goede reddingen van Bridget bleef ons een achterstand bespaart. Maartje en Faith samen op het middenveld werkten goed samen, Speelde iets te dicht bij elkaar maar liep goed. Veel kansen voor Meerkerk maar geen geluk. Laatste 7 minuten en Meerkerk zette nog Meer druk. Nynke en Femke mee naar voren met de corners maar de bal ging er niet in. Nog 5 minuten op de klok en Sanne weet nog een doelpunt te maken 3-4. De meiden staan voor en gaan er nog eens voor met z'n alle. Geen doelpunten meer maar wel gestreden tot de laatste minuut.

Eindelijk weer winst voor Meerkerk. Na een spannende wedstrijd die in de eerste helft duidelijk anders liet zien. De meiden vechten iedere wedstrijd door en laten zien dat ze niet onder doen voor de andere teams in de competitie. Wanneer de meiden iedere wedstrijd zo spelen kunnen ook de koplopers verslagen worden. Met goed voetballen en samenwerken kom je een heel eind. Zoals vandaag gebleken is.

Een wedstrijd kan alle kanten opgaan ook al sta je 2-0 achter, zet altijd door want alleen dan win je.