... (penalty)
58'

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 3.8

31 oktober 2015 11:00

Gisteren konden we de wedstrijd inhalen die een paar weken terug niet door kon gaan wegens de vakantie. We speelden uit tegen Hardinxveld D2, dat betekent dus dat we aan ronde twee van de competitie zijn begonnen. Als koploper is dat altijd wat zwaarder, omdat de tegenstanders alles uit de kast zullen halen om van de koploper te winnen. Thuis wonnen we op papier eenvoudig met 7-3, echter hadden we het toen al best moeilijk en gisteren was dat niet anders.

We speelden pas om 11.00, dus de vertrektijd was een fijne 10.00. Wessel zijn wekker werkt, want hij was dit keer mooi op tijd. Ook de rest van de spelers was op tijd dus we konden met een complete selectie vertrekken richting Hardinxveld. Raymond was nog niet helemaal met zijn gedachte bij de wedstrijd, maar was met zijn gedachte nog bij zijn werk. Hij reed richting het industrieterrein van Hardinxveld, maar gelukkig kwam hij er op tijd achter dat het zaterdag was en zette ook hij weer koers richting het sportcomplex. Daar aangekomen was het lang zoeken naar een parkeerplek, maar uiteindelijk wist iedereen ergens in H'veld een plekje te vinden.

De wedstrijd beloofde dus een zware te worden. De spelers leken hiervan bewust en de warming-up kon beginnen. Al snel werd duidelijk dat het veld niet mee zou werken vandaag. Een zandvlakte met gras, wat de bal erg glad maakt en passen en schieten was dus iets lastiger dan normaal. In de beginfase van de wedstrijd bleek dat het vandaag geen makkie zou worden. Hardinxveld ging er vol voor en wij moesten mee in de duels. Met name op het middenveld werden een aantal hele leuke duels uitgevochten. Milan moest het opnemen tegen een speler die twee keer zijn gewicht was en ondanks dat gewicht ook nog heel aardig kon voetballen. Bryan en Sam gingen ook de strijd aan en beide gingen deze duels ook vol aan. Mooi om te zien dat zij dan ook voetballend vaak het hoofd koel houden en op een voetballende manier de juiste oplossing weten te vinden.

Achterin waren we ook scherp en met name Niels zette af en toe lekker de beuk er in tegen de misschien wat irritante spits. De backs bleven overeind en Luuk was vandaag oppermachtig. Als er gevaar dreigde was Luuk er om het gevaar te neutraliseren en steeds vaker zoekt hij de voetballende oplossing in plaats van de blinde lange bal naar voren.

Waar we het normaal gesproken moeten hebben van de snelle goals en de dreiging van de voorhoede, daar moesten we gisteren lang wachten op de eerste goals. Je kan zien dat tegenstanders ons inmiddels kennen. Bart kreeg geen centimeter van zijn directe tegenstander en hij werd fel, maar wel correct verdedigd. Ook Axel kreeg weinig ruimte van zijn tegenstander. Toch kregen we enkele kleine kansjes na enkele goede aanvallen. Soms vergaten we eerder te schieten en bleven we te veel passen. Pas in de 19e minuut kwamen we op een terechte voorsprong. Een corner van Bart werd door de keeper niet goed verwerkt en viel voor de voeten van MIlan. Milan twijfelde niet en schoot de bal snel in de goal. Zeven minuten later wisten we op een 2-0 voorsprong te komen. Een goede diepe pass op Axel werd uiteindelijk doorgespeeld naar Bart. Bart probeerde te schieten, maar raakte de bal niet goed. De bal viel uiteindelijk weer bij Axel, volgens mij in buitenspelpositie, maar de grens vlagte niet en Axel scoorde de 0-2.

We leken de rust te gaan halen met die 2-0 voorsprong, maar vlak voor rust kreeg Hardinxveld een vrije trap. De vrije trap werd hard op doel geschoten en Chris, die eigenlijk nog niks te doen had gehad, kon de bal niet keren. 1-2 was dus de ruststand.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Veel strijd op het middenveld en we bleven vrij aardig voetballen. In de 35e minuut kwamen we op een 3-1 voorsprong. Een goede actie van Bart, verhuisd naar de linkerkant, werd vervolgd met een pass naar Axel. Axel bleef weer rustig en zorgde voor de 1-3. Balverlies en matig verdedigen zorgden een paar minuten later alweer voor de 2-3. Het bleef dus spannend!

Gelukkig wisten we vijf minuten later de 2-4 te scoren. Bart nam een corner en deze viel in één keer binnen bij de 1e paal. Bedoeld of niet, het was een goal die we goed konden gebruiken. Hierna was het verzet van Hardinxveld even gebroken en zij konden het groter wordende veld steeds minder goed belopen. Onze middenvelders hadden nog conditie genoeg. Sam wist op het middenveld een aantal spelers mooi uit te spelen en hield het overzicht, want hij zag Milan vertrekken richting het doel van de tegenstander. Met een goede pass wist hij Milan te bereiken en Milan zorgde voor de 2-5. Dit leek de beslissing in de wedstrijd. Toen Bart even later de keeper omspeelde  en scoorde na een goede pass van Axel was het definitief beslist. Hardinxveld kon vlak voor tijd nog wel de 3-6 scoren. Een penalty werd door Chris bijna gepakt, maar helaas kreeg hij zijn hand niet goed genoeg achter de bal.

Een heerlijke 6-3 overwinning dus. Een overwinning die veel meer voldoening geeft dan de overwinning van vorige week. Er moest hard gewerkt worden voor de 3 punten. Een compliment voor het hele team. Volgende week wacht alweer de laatste thuiswedstrijd van deze competitie, we spelen om 10.30 tegen VVAC D2.