E-pupillen zaterdag, E1, 3e klasse 3.18

23 januari 2016

Als één van de weinige teams mocht de E1 vandaag gelukkig weer de wei in. Op naar Herwijnen waar de velden er prima bij lagen en het zonnetje heerlijk scheen.
We waren op volle oorlogssterkte en met de geleverde arbeid op de laatste trainingen, waar de vonken er regelmatig vanaf spatten, waren de verwachtingen hoog gespannen.

Meerkerk begon sterk aan de wedstrijd met al snel enkele kansen. Ik telde één keer de paal en een boogbal van Wessel die net over ging. Daarna zakte het spelniveau en zeker de wedstrijdmentaliteit verdween als sneeuw voor de zon. Gedurende het resterende deel van de eerste helft verloren wij vrijwel alle duels, terwijl ook Herwijnen geen topploeg heeft, maar wel harde werkers. Maar zoals vaker gezegd, als het voetballend niet lukt, werk dan in ieder geval heel hard. Uiteindelijk gingen we met een 2-0 achterstand de rust in.

In de rust werd nog maar eens heel duidelijk gemaakt dat de inzet vele malen beter moet. Waarom zijn wij steeds niet in staat de mouwen op te stropen en de bal te willen hebben?  In plaats daarvan lopen we alleen vrolijk met de tegenstander mee, in plaats de bal te heroveren. Iedereen was muisstil, dus de boodschap kwam wel aan....denken wij! De simpele vraag is steeds weer om te proberen 2x25 minuten geconcentreerd te zijn op de wedstrijd. Ook diegenen die in de wissel staan. De E1 beloofde plechtig er voor te gaan in de 2e helft.

Wij weten niet precies welke belofte ze wilden nakomen, maar binnen enkele minuten in de 2e helft verdubbelde Herovina de score van 2-0 naar 4-0. Lekker dan!
Maar toch was de inzet beter dan in de 1e helft en waren er zeker meer kansen te tellen dan in de 1e helft. Helaas bleek Meerkerk niet meer bij machte de wedstrijd te kantelen.
Gelukkig scoorde Martijn in de slotminuut na een schitterend 1-2tje met zijn broer, wat de pijn een klein beetje deed verzachten.

Al met al hebben we geen moment aanspraak kunnen maken op een punt, laat staan 3 punten. Alleen vanwege de matige instelling. Dat is zo zonde. Terwijl de mentaliteit en spelvreude zeker aanwezig is tijdens de trainingen. Dus het kan zeker, alleen wanneer vertalen ze dit in de wedstrijd? Hoop doet leven......!!

Volgende week zaterdag mogen we het weer proberen, dan thuis om 08.45 uur tegen LRC E2.