53'

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 3.7

13 februari 2016 9:00

Michel Snoey

Na de domper van vorige week was het zaak om in de tweede competitiewedstrijd drie punten te pakken. Helaas konden we maandag en woensdag niet trainen door de slechte weersomstandigheden, gelukkig konden we donderdag alsnog met een vrij grote groep trainen en waren we hopelijk goed voorbereid op de wedstrijd van vandaag.

De wedstrijd van vandaag begon eerder dan we gewend zijn. We speelden namelijk al om 9.00. Het had flink gevroren dus er was nog wel even wat twijfel of de wedstrijd door kon gaan. De velden waren weliswaar wit, maar gelukkig was het veld verder redelijk bespeelbaar en kon er gewoon gevoetbald worden. Tegenstander vandaag was VVGZ D2, net als ons in de vorige seizoenshelft kampioen in de 3e klasse. Bijna iedereen was netjes op tijd en de voorbereiding op de wedstrijd kon beginnen. Strijd en laten zien dat je koste wat kost de wedstrijd wil winnen, met deze gedachten moesten de spelers de wedstrijd ingaan.

In de beginfase van de wedstrijd was hier nog niet veel van te merken. De wedstrijd begon slordig van onze kant en VVGZ had licht de overhand. Tot kansen leidde dit niet, maar wel kwam de meeste dreiging van de tegenstander. Dreiging die we eigenlijk zelf creëerden door af en toe heel slordig de bal te verliezen. Na een minuut of 10 spelen kwamen we beter in de wedstrijd en lieten we ons steeds meer zien op de helft van de tegenstander. We kregen de eerste kansen, alleen zat het in de afwerking nog niet mee. Zo werd er een bal van de lijn gehaald en werd er een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel.

Na ruim twintig minuten spelen kwamen we dan eindelijk op een toch wel terechte voorsprong. Een schot van Bart werd door de keeper gekeerd, maar Milan kon in de rebound de 1-0 binnentikken. Voor rust werd het ook nog 2-0. Yannick als aanspeelpunt in de spits wist Bart te bereiken en Bart wist prima binnen te schieten. Met een fijne 2-0 voorsprong gingen we rusten.

De opdracht was duidelijk, snel de 3-0 maken en dan is de kans groot dat de tegenstander knakt. De limonade viel kennelijk goed, want de 2e helft was er één om van te genieten. Vanaf het fluitsignaal de tegenstander bij de strot en niet meer losgelaten. Bijna alle duels werden gewonnen en de doelpunten vielen snel na elkaar. Na twee minuten voetballen in de tweede helft was het Bryan op aangeven van Bart die de 3-0 binnen kopte. De tegenstander knakte inderdaad, want kort daarna was het opnieuw Bryan met een prima kopbal en de 4-0 was een feit.

Meerkerk bleef lekker voetballen en het was wachten op meer doelpunten en die goals kwamen er. Bryan wist met een mooie diepe pass Julian te bereiken. Julian wist met een mooie steekpass Bart in scoringspositie te brengen en Bart maakte deze mooie aanval keurig af. Daarna was het Bryan die op aangeven van Yannick zijn derde van de dag kon maken en de stand was dus inmiddels al opgelopen naar 6-0. Had VVGZ dan helemaal niks te vertellen in die tweede helft? Nee eigenlijk niet, Chris heeft in de tweede helft slechts één keer op moeten treden op een schot waar Chris niet van in paniek raakt. Achterin hielden we het goed dicht en Jente moest na de wedstrijd eerst de tegenstander weer uit zijn broekzak toveren. Dit viel niet mee, want hij zat weer eens diep weggestopt.

Na de 6-0 was het nog niet gedaan met de goals. Milan wilde niet meer scoren dus liet het dit keer aan Yannick, zo kon ook hij een goede wedstrijd bekronen met een goal. Het slotakkoord was voor Bryan. Op aangeven van de ook goed voetballende Boyd wist hij de eindstand te bepalen. Een prima 8-0 overwinning!

Het was echt niet zo dat we vandaag tegen een zwakke tegenstander hebben gespeeld, op een iets mindere dag kun je namelijk gewoon verliezen van deze ploeg. Het niveau van vandaag moet de standaard worden voor het vervolg van de competitie, alleen dan gaan we weer leuk meedoen. Komende weken zijn we vrij van competitievoetbal en gaan er een aantal spelers met vakantie. Misschien spelen we nog wat oefenwedstrijden, maar dat is nog even afwachten!