Assist: Sam van Veen
48'

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 3.7

5 maart 2016 11:30

Na opnieuw een lange periode van wedstrijdloze zaterdagen was het vanochtend eindelijk weer tijd om te voetballen. We speelden uit bij Sc Emma en dat was maar goed ook, thuis waren namelijk alle jeugd wedstrijden afgelast. Onderweg naar Dordt zagen we dat de zon goed ging schijnen en het weer was ideaal om lekker te voetballen. Julian was er vandaag niet bij, die had dit weekend familieverplichtingen.

Het was tegenstander Sc Emma D1 nog niet gelukt om punten te halen in deze competitie, aan ons was het om dat zo te houden. De spelers hadden zich warm aangekleed voor deze wedstrijd, maar al tijdens de warming-up werden er steeds meer handschoenen en thermoshirts ingeleverd bij leider Hans.

De titel van dit verslag verraadt al dat er gewonnen werd vanochtend, maar het was vandaag zeker geen makkie. De eerste tien minuten van de wedstrijd waren ronduit slecht. Weinig beleving en veel te snel waren we de bal kwijt. Sc Emma had een duidelijke tactiek. Via de laatste man werd de lange bal gezocht richting de voorhoede spelers. De laatste man kon erg ver schieten en dus een begrijpelijke tactiek. Doordat we steeds achter die lange ballen aan moesten lopen konden we geen druk zetten.

Na de eerste tien minuten werd er iets beter gevoetbald. De middenvelders wisten elkaar makkelijker te vinden en zo kwamen we tot een aantal goede kansen. De 1-0 voor Axel vijf minuten voor rust was ook wel meer dan terecht. Voor rust hadden we zelfs al op een 2-0 voorsprong kunnen komen, maar die kans wisten we niet te benutten.

Na rust werd het er niet beter op en op gegeven moment werd het meer spannend dan goed. Ook in de tweede helft wisten we weer te scoren. Axel wist met een prima afstandschot de keeper te passeren. Erop en erover denk je dan, maar niets was minder waar. Sc Emma kwam terug in de wedstrijd nadat ze de 1-2 wisten te maken. Met nog 12 minuten te gaan werd het dus spannender en spannender. Sc Emma was een aantal keren gevaarlijk dichtbij de gelijkmaker. Ook wij kregen goede kansen om het te beslissen. Zo was Bryan dichtbij met een kopbal en was Boyd ongelukkig in zijn afwerking. Net voor tijd was het gelukkig Yannick die aan de Meerkerkse onzekerheid een einde maakte. Ook hij wist te scoren door een mooi afstandschot.

De scheids vond het kort na die 1-3 wel genoeg en Meerkerk stapte vooral opgelucht van het veld. Geen goede wedstrijd, taaie tegenstander, 3 punten in de tas en op naar volgende week. Dan mogen we Pelikaan D2 verwelkomen op 't Hoog.