57'

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 3.7

12 maart 2016 10:30

Arwin van Dijk

Na de moeizame overwinning van vorige week tegen Sc Emma stond zaterdag de volgende lastige wedstrijd op het programma. Tegenstander was namelijk Pelikaan D2, een ploeg die net als ons in de achtervolging is op Lekvogels en Hssc'61. Aanhaken of afhaken was dus eigenlijk de strekking van deze belangrijke wedstrijd, want zo lang als het kan blijven we natuurlijk naar boven kijken.

We speelden thuis en dat is lekker, want thuis zijn we al het hele seizoen sterk. Het weer was ook prima, dus dat kon een fijne voetbalochtend in ieder geval niet in de weg staan. Ties kon helaas niet meedoen, hij heeft een blessure aan zijn knie. Hij was er wel bij om zijn team aan te moedigen en zo zien we dat natuurlijk graag.

Tijdens de openingsfase van de wedstrijd werd al vrij snel duidelijk waar het gevaar bij Pelikaan vandaan zou komen. In die openingsfase hadden we namelijk een aantal keren onze handen vol aan de sterke, grote en snelle spits van de tegenstander. Niels moest er even inkomen en gelukkig was Luuk er telkens bij om de boel te herstellen. Later in de wedstrijd kreeg Niels steeds meer grip op deze speler en werd het gevaar steeds sneller uitgeschakeld. Wij speelden in de gehele eerste helft vrij aardig voetbal. Goed verzorgd spel en dat leidde tot enkele goede mogelijkheden. Bart was het dichtste bij met een schot op de paal. Daarvoor had de keeper met een mooie redding al een doelpunt voorkomen. Na 23 minuten spelen kwamen we terecht op voorsprong. Bart wist met een goede pass Milan te bereiken. In eerste instantie leek de aanname niet optimaal om makkelijk af te ronden, maar met links wist Milan uiteindelijk toch knap het net te vinden.

Na de goal bleven we goed voetballen, Pelikaan was alleen gevaarlijk met wat afstandschoten en wat corners. Net voor rust wisten wij de 2-0 te maken. Bart werd dit keer weggestuurd door Milan. Bart ging de keeper voorbij, legde de bal even goed voor zijn rechtse en wist de bal voorbij de resterende spelers op de doellijn te schieten. Al vrij snel na de 2-0 was het rust en gingen we ons opmaken voor de limonade.

De complimenten werden gegeven voor het goede spel en in de tweede helft moesten we dit volhouden en op zoek gaan naar de 3-0. Meerkerk kwam goed uit de kleedkamer, want vrijwel gelijk na rust werd die 3-0 al gemaakt. Een mooie aanval die begon op eigen helft werd uiteindelijk afgemaakt door Milan. Na de 3-0 kreeg Pelikaan de grootste kans tot nu toe in de wedstrijd. Chris liet echter zien dat ook hij in vorm is. Met een prima redding wist hij een doelpunt te voorkomen. Na 8 minuten spelen in de tweede helft zorgde Axel voor de beslissing in deze wedstrijd. Hij raakte de bal niet eens goed, maar de verder prima keepende keeper liet de bal door zijn benen rollen. Na de 4-0 was het dus eigenlijk gespeeld en dat kwam ons spel ook niet ten goede. Het werd wat slordiger en te vaak werd de moeilijke oplossing gezocht.  Bart wist nog wel de 5-0 te scoren. Een diepe bal van Luuk werd door Bart goed afgemaakt. Daarna hadden we ook op 6-0 moeten komen, maar Milan wist zijn penal niet te benutten. Pelikaan redde vlak voor tijd nog de eer. In eerste instantie werd een inzet nog prima gekeerd door Chris, maar het schot wat volgde vanaf de 'zestien' was onhoudbaar. Eindstand 5-1.

Erg belangrijke 3 punten dus vandaag. We houden aansluiting bij Hssc'61 en Lekvogels. Volgende week komt koploper Lekvogels D1 op bezoek, we hebben nog wat goed te maken!