55'
Assist: Julian Pluym

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 3.7

2 april 2016 10:30

Na een week met twee teleurstellingen was het vandaag alweer tijd voor de volgende wedstrijd. De tegenstander was vandaag dezelfde als vorige week, namelijk Hssc'61 D1. Met de 1-6 nederlaag nog vers in het geheugen reisden we vanochtend af richting Hei- en Boeicop. Niet met een fitte selectie helaas. Ties zit al een tijdje in de ziekenboeg en Wessel werd vandaag aan die ziekenboeg toegevoegd. Daarnaast was Yannick net hersteld van een griepje en ook hij kampt met fysieke ongemakken, maar gelukkig kon hij vandaag wel voetballen zodat we in ieder geval één wissel hadden.

Twee keer achter elkaar tegen hetzelfde team spelen is niet ideaal, maar voor ons kwam het dit keer niet slecht uit. Wij wisten dat we vandaag super goed moesten zijn om te winnen en de tegenstander is na zo'n ruime overwinning toch net even iets minder scherp, althans daar hoop je op. Ook konden we ons deze week instellen op de formatie van de tegenstander en om die reden gingen we vandaag met een 1-4-4-2 het veld in. Even wennen, maar het pakte uiteindelijk goed uit!

De wedstrijd werd door ons goed begonnen en gelijk was duidelijk dat we een stuk feller en geconcentreerder waren dan vorige week. Hssc'61 was nu zoekende hoe ze zich moesten opstellen en wij hadden dat nu wel gelijk goed in de gaten. Ook Axel die vandaag in de Dani Alves rol moest fungeren pakte zijn toch wel nieuwe positie op de back goed op. De meeste dreiging kwam in die beginfase dan ook vanaf de rechterkant, tot echte kansen leidde dit niet.

Heicop had nog weinig in te brengen, maar na een verloren duel op het middenveld werd de bal direct de diepte ingespeeld naar de snelle spits en voor we het wisten stonden we achter. Opnieuw een tegenslag dus, maar gelukkig bleven we hetzelfde spelletje spelen en gingen we op zoek naar de gelijkmaker. Bart kreeg de grootste kans, maar de keeper wist zijn inzet net te keren. Ook kregen we wat schotkansjes van buiten de 'zestien', maar ook deze pogingen waren een prooi voor de keeper. Hssc'61 liet zien dat het dodelijk effectief was, want toen ze voor de tweede keer in de buurt van onze goal kwamen wisten ze ook gelijk de 2-0 te scoren. Tegen de verhouding in, maar niemand bij de tegenstander die daarom maalde..

Tja, goed voetballen en alsnog weer 2-0 achter. In een week waarin weinig lukt kon dit er ook nog wel bij. De vraag was hoe het team om zou gaan met opnieuw een teleurstelling. Gelukkig lieten de boys vandaag zien dat het met de mentaliteit wel goed zit. In plaats van de kop laten hangen werd de rug gerecht en ging Meerkerk op zoek naar goals. Meerkerk bleef dus ook dreigender en er werd af en toe goed gevoetbald. 6 minuten voor rust kwam eindelijk de beloning. Een scrimmage voor de goal van Hssc'61 werd uiteindelijk binnengetikt door Milan. Er werd gejuicht, maar misschien nog wel belangrijker, de bal werd gepakt en naar de middenstip gebracht. Het geloof was dus weer terug!

Alle duels werden nu zo'n beetje gewonnen door Meerkerk en we gingen op zoek naar de gelijkmaker. Vlak voor rust kregen we de grootste kans daarvoor. Na een goede aanval en een prima pass van Sam kon Yannick op het doel af. Helaas schoot hij de bal op de verkeerde kant van de paal. Na deze grote kans was het tijd om de kleedkamer op te zoeken.

Het team was ondanks de achterstand nog vol vertrouwen en de overtuiging was er dat we dit potje nog konden winnen. Na rust hetzelfde spelbeeld. Meerkerk won de meeste duels en had het beste van het spel. Al vrij snel kwamen we op gelijke hoogte. Milan werd vrijgespeeld en kon schieten op doel. Zijn schot was zo slecht dat hij zichzelf alweer omdraaide om zich op te stellen voor de uittrap van de keeper. Toen ineens alle medespelers naar hem toe snelden werd ook voor Milan duidelijk dat zijn matige schot gepromoveerd was tot doelpunt. Met wat hulp van de keeper, zuur voor hem, maar een opsteker voor ons.

Erop en erover, Meerkerk rook bloed en ging nu op zoek naar de voorsprong. Hssc'61 kwam niet meer tot grote kansen. Axel was weer vrijgekomen op de rechterkant en kreeg de bal ingespeeld. Met een prima pass in de diepte wist hij Bart voor de keeper te zetten. Bart bleef ijzig koel en hij zorgde voor de terechte voorsprong. Een paar minuten later hetzelfde recept. Dit keer was het niet Axel, maar Bryan met de diepe pass. Weer was het Bart met de versnelling en de goal. Na een kwartier spelen in de tweede helft hadden we de 2-1 achterstand dus omgebogen naar een 2-4 voorsprong. We verslapten niet en iedereen bleef geconcentreerd en er werd keihard gewerkt met elkaar en voor elkaar. Vijf minuten voor tijd viel de beslissing. Goed doorjagen van Julian werd door Milan beloond met een goal. Een goed schot in de verre hoek van de keeper. Ook na deze goal bleven we goed voetballen, maar scoren deden we niet meer. Na een uur spelen floot de scheids voor het einde van de wedstrijd.

Een hele knappe en belangrijke overwinning. Mijn complimenten voor het hele team, voor zowel de fitte spelers als de geblesseerde spelers. Nu is het zaak om volgende week weer met dezelfde beleving te spelen, alleen dan heb je wat aan de overwinning van vandaag.