...
34'

F-pupillen zaterdag, F2, 4e klasse 4.23

2 april 2016 10:00

Vandaag stond de tweede wedstrijd tegen SVS ‘65 op het programma. De eerste wedstrijd hadden we onverdiend verloren met 4-3. Er was de afgelopen weken goed getraind en je ziet de ploeg groeien als team. Het fluitsignaal had om 10.00 uur moeten klinken, alleen kwam de scheidsrechter (speler van de A1) niet opdagen. Bart ging op zoek naar een fluitje in de kantine en kwam daar Arco van Zandwijk tegen. Na kort overleg tussen Bart en Arco, gaf Arco aan om de wedstrijd te fluiten. Hiervoor dank Arco. Je leidde de wedstrijd voortreffelijk!

Omdat onze “vaste” keeper Romeé nog gips om haar arm heeft, stond Chris op doel. Vanaf het eerste fluitsignaal zochten we gelijk de aanval op met goed combinatievoetbal. Duels werden gewonnen en er werd voor elkaar gevochten. Tegen de verhouding in kwamen we op een 0-1 achterstand. Door een hard schot, waarbij onze keeper zich blesseerde, lag de bal tegen de touwen. Na een paar troostende woorden van Bart, kon onze keeper doorspelen. De F2 liet het er niet bij zitten en zocht meteen weer de aanval. Afgelopen week was er op de training geoefend met het nemen van corners. In de zesde minuut kregen we onze eerste corner. De verwachting bij één van de trainers was dus hoog. De spelers stelden zich op, zoals we afgesproken hadden. De corner werd genomen door Stijn en Evie de Bruijn stond voor de keeper om het zicht weg te nemen. De corner werd genomen en vloog er in één keer in. Weer een Stijntje. 1-1. Daarna volgde er nog een corner, die maar net naast werd geschoten door Mees. Meerkerk bleef druk houden en na een goede actie en voortreffelijke pas van Natan, kwam Evi Vuurens oog in oog te staan tegen de keeper van SVS. Ze rondde, dit buitenkansje, koelbloedig af 2-1. Dit was tevens ook de ruststand.

In de rust werd er van keeper gewisseld. Chris werd veldspeler en Mees ging het doel verdedigen. Het spel golfde op en neer. De verdediging onder aanvoering van Thijs gaf geen krimp tot de 28ste minuut. De bal viel achter onze verdediging en werd beheerst afgemaakt. 2-2. De mouwen werden opgestroopt en we zochten de aanval. Door een inschattingsfout aan de linkerzijde, werd de bal voorgegeven en voordat we het wisten stonden we achter. 2-3. Zou de wedstrijd weer eindigen, zoals de eerste wedstrijd tegen SVS? De F2 vond van niet. Op het middenveld werden de duels uitgevochten en gewonnen door onder andere Mika. Uit het niets brak Stan op links door en schot de bal in de verre hoek in. 3-3. Met nog 6 minuten op de klok bleef het spel ontzettend spannend. In deze 6 minuten was het voor de toeschouwers billen knijpen, maar er werd aan beide zijde niet meer gescoord.

Complimenten aan alle spelers van de F2. Jullie hebben de laatste weken laten zien, dat jullie als team zeer goed kunnen voetballen en dat jullie voor elkaar door het vuur willen gaan.