29'
40'

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 3.7

23 april 2016 10:15

Vandaag was het dan zover, de laatste competitiewedstrijd van de competitie. Een wedstrijd met veel belangen, want eigenlijk telde vandaag alleen de winst. Tegenstander was Pelikaan D2, een stugge ploeg die weinig scoort, maar ook weinig goals tegen krijgt. Julian haakte vlak voor de aanvang van de wedstrijd af, hij was ziek en kon niet meedoen. Beterschap Julian!

Op het hobbelige D-veld begonnen we aan de warming-up en er was wel sprake van spanning, maar er was ook voldoende overtuiging dat we deze wedstrijd konden winnen. De eerste helft was duidelijk in ons voordeel en we kregen kansen genoeg om doelpunten te maken. Helaas stond het vizier niet op scherp en ging een groot aantal van die kansen verloren. Pas na 17 minuten kwamen we op voorsprong. Een schotje richting de keeper werd verkeerd ingeschat en Axel was er snel bij om de 0-1 binnen te tikken.

Mijn hoop was dat deze treffer bevrijdend werkte, maar helaas was dit niet zo, want een paar minuten later werd uit een corner de 1-1 gemaakt. Toch bleven wij de betere ploeg en gingen we weer op zoek naar de voorsprong. Deze voorsprong kwam er ook. Weer was het Axel met een doelpunt na goed werk van Sam. Vlak na de 1-2 werd het 1-3. Axel wist het hoofd van Milan te vinden en de 1-3 was een feit. In deze fase hadden we door moeten drukken naar een grote voorsprong, maar opnieuw werden er kansen gemist. Vlak voor rust wist Pelikaan weer wat terug te doen en we gingen rusten met een 2-3 voorsprong.

Na rust een compleet ander spelbeeld. Misschien was het de spanning of misschien werd er te makkelijk gedacht, maar we hebben geen één grote kans meer afgedwongen. Pelikaan was nu de betere ploeg en dit resulteerde na 10 minuten spelen in de tweede helft in de gelijkmaker. Pelikaan voelde dat er meer in zat en ging op zoek naar de winst. Wij werden genoodzaakt om te verdedigen en kwamen er nauwelijks meer uit. Eén keer kwamen we er nog gevaarlijk uit over rechts via Bart, maar de corner die daaruit voortkwam leverde niks op. Qua kansen was dat het wel voor ons. Pelikaan was dreigender, maar wist gelukkig niet meer te scoren. Eindstand 3-3.

We kunnen onszelf verwijten dat we het in die eerste helft niet hebben afgemaakt. Aan de kansen lag het toen in ieder geval niet. Over twee helften gezien is een gelijkspel wel een terechte uitslag. Onze competitie zit er nu op en qua puntenaantal kan niemand ons meer inhalen. Alleen Hssc'61 D1 kan ons puntentotaal evenaren, als zij de 2 resterende wedstrijden weten te winnen, dan zullen ze hoogstwaarschijnlijk op doelsaldo kampioen worden. Verspelen ze een keer punten, dan kunnen wij alsnog een feestje vieren. 14 mei weten we dat pas, de bal ligt bij Hssc'61 D1..