Assist: Axel Baars

D-pupillen zaterdag, D1, 3e klasse 3.7

21 april 2016 19:00

Michel Snoey

Afgelopen weekend waren we toch een beetje onverwacht vrij. Tegenstander Sc Emma kon toen niet genoeg spelers op de been brengen en dus moest de wedstrijd verplaatst worden naar gisterenavond. Zeker geen straf, want het was lekker weer en het B-veld lag er prima bij, perfect avondje om lekker te voetballen dus.

De opdracht voor de nog resterende wedstrijden is duidelijk. Er zal nog twee keer gewonnen moeten worden om nog een kans te maken op een kampioenschap. Uit bij Emma hadden we het erg lastig, mede omdat wij meegingen in hun spelletje en niet ons eigen spel speelden, dat moest dus gisteren beter. Als team waren we weer compleet, 13 spelers en Ties als supporter. Wessel heeft na een lange zoektocht weer nieuwe voetbalschoenen en kon dus ook weer meedoen. Tijdens de warming-up kreeg Boyd nog even wat voedsel toegediend door zijn moeder, dus ook Boyd was klaar voor de strijd.

Iets over 19.00 begon dan eindelijk de wedstrijd. Veel volk langs de kant, een extra reden om een goede wedstrijd te spelen. Al na drie minuten spelen kwamen we op voorsprong. Een schot van buiten de 'zestien' werd niet goed verwerkt door de keeper. Axel was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken. Binnen tien minuten wist Axel na een corner van Bart al de 2-0 binnen te schieten. Doelpunttechnisch een prima begin dus. Het spel zelf was nog wat slordig, maar gedurende de eerste helft gingen we ook steeds beter voetballen. Toch duurde het tot de 24e minuuut voor we weer zouden scoren. Yannick was het die voor de 3-0 zorgde. Vlak voor rust was het opnieuw Yannick met een doelpunt na een goede actie van Bryan. Met een 4-0 voorsprong gingen we dus rusten.

Na rust ging het een stuk sneller met de goals. De 5-0 werd gemaakt door Julian, die goed inviel en dus een goal verdiende. We liepen uiteindelijk uit naar een 11-0 overwinning. Het publiek werd getrakteerd op een aantal schitterende goals.  Zo wist Bart een prachtige goal te maken op aangeven van Milan. Schoot Luuk een vrije trap van ongeveer 35 meter in één keer in de goal en maakte Yannick een zeer knappe goal na een corner van Axel.  Bij de 9-0 was de pass mooier dan de goal, deze pass werd gegeven door Sam. Een lekker 'Iniesta' balletje werd door Yannick op waarde geschat en hij wist de goede pass te bekronen tot assist.

Na 60 minuten spelen was dus de stand van 11-0 bereikt. Toen vond de scheidsrechter het wel genoeg en hij floot voor het einde van de wedstrijd. Bij ons vonden ze dat wel jammer, want die hadden nog wel een half uur willen spelen. De tegenstander was daarentegen blij dat de wedstrijd er op zat. Een goede wedstrijd van Meerkerk, nu moeten we zaterdag nog één keer de mouwen opstropen en vol voor de 3 punten gaan. Dan spelen we uit bij Pelikaan, een hele lastige horde!