51'

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 3e klasse 07

15 oktober 2016 10:30

Mike Kersbergen

Vandaag stond de topper VVGZ thuis op het programma. Zowel VVGZ als Meerkerk hadden 9 punten behaald uit de eerste 4 wedstrijden.  VVGZ heeft een beter doelsaldo waardoor zij de koppositie hebben. Er was vooraf vertrouwen na de goede 2e helft en de overwinning van vorige week. Afwezige waren vandaag Sybe, Jeftha en collega trainer Ron Bassa.  We hadden dus 2 wissels en die bleken deze wedstrijd hard nodig. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de nadruk gelegd op het spelen van balbezit en positioneel goed verdedigen dit mede het gezien aantal tegendoelpunten dat we hebben gehad.

Het begin vandaag was dramatisch. Binnen 3 minuten was het 0-1 en na 10 minuten lag ook de 0-2 in het mandje. Meerkerk onderging de wedstrijd gelaten. Er was weinig inzet, we waren steeds te laat en als we wel de bal veroverde gaven we hem heel snel weer terug aan VVGZ. VVGZ liet zien een goed combinerend elftal te zijn maar Meerkerk liet dit ook toe waardoor we de hele wedstrijd slechts 1 kans gecreëerd hebben. Thijs en Niels raken geblesseerd in de eerste helft waardoor er ook meer gewisseld moet worden dan de bedoeling is. De blessure van Thijs blijkt mee te vallen want die kan in de 2e helft nog weer invallen.  In de rust wordt nog getracht om dit om te buigen maar de 2e helft is niet veel beter.  Er was niemand die zich positief kon onderscheiden vandaag en dan wordt het heel moeilijk om een wedstrijd te winnen.  Als in de 50e minuut dan ook nog de terechte 0-3 valt gaat de wedstrijd als een nachtkaars uit. De aankomende trainingsweek zal er heel hard getraind moeten worden om te laten zien dat dit echt een incident was. Vandaag dus een wat korter verslag dan normaal want er viel weinig positiefs te melden over deze wedstrijd.