3 - 1

SV Meerkerk 5

Mannen zaterdag, 5, 5e klasse 15

29 april 2017 14:30

Het was inmiddels al bijna een maand geleden dat we weer mochten aantreden voor een wedstrijd. Gelukkig had iedereen er weer onwijs veel zin in! Zoveel zin dat de week voor de wedstrijd zelfs op dinsdag is getraind, om zo alvast in vorm te raken voor de wedstrijd van zaterdag. We moesten tegen Groot-Ammers uit, op een overheerlijke kunstgrasveld. Groot-Ammers de nummer 2 van de ranglijst is wat mij betreft de beste spelende ploeg van de competitie. Het zal dus een zware dobber worden om er van te winnen of gelijk te spelen. Echter we hadden nog wat goed te maken van de thuiswedstrijd, waar we in een kwartier tijd kansloos verloren. Nadat in de kleedkamer alles z’n beetje wel gezegd was over koningsdag wat gezegd kon worden, begonnen we zeer gretig aan de wedstrijd. Al snel bleek dat er hier wat te halen viel. Of het nou kwam door onze gretigheid of doordat de spelers van Groot-Ammers niet zo gemotiveerd meer waren is nog maar de vraag… Feit blijft bij ons ging het gewoon lekker, er werd goed gevoetbald, goed gecombineerd en we kregen een paar goede kansen. Jammer genoeg was het toch Groot-Ammers die vanuit een prachtige voorzet op voorsprong kwam. Gelukkig gingen de koppies niet hangen en speelden we ondanks de achterstand wel netjes de wedstrijd uit tot de rust. In de rust waren we het al snel eens dat we gewoon op dezelfde manier door moesten gaan en dat dan die gewenste goal vanzelf wel zou komen. In de tweede helft begonnen de ruimtes wat groter te worden en vanuit een klutssituatie komt toch dat goaltje. Wie hem heeft gescoord en of dat die wel over de lijn was weet nog steeds niemand, echter de scheid besliste van wel dus was het 1-1. Na nog wat diverse kansen gehad te hebben was het toch weer Groot-Ammers die met een counter de 2-1 scoorde. De 2-2 zat er nog steeds in want ook wij bleven kansjes creëren. Totdat we deksel op onze neus kregen van de Suarez van Groot-Ammers, die na een klein schouderduwtje als een stervende zwaan in de 16 naar de grond ging.  De scheids gaf een pingel en Ammers pakte het cadeautje gretig aan. Hierna vond de scheids het wel genoeg geweest en konden we ondanks de 3-1 nederlaag terug kijken op een sterke pot van onze kant.

Komende zaterdag wacht Oranje-Wit voor de laatste wedstrijd van het seizoen, ze geven lekker weer aan dus kom gerust ook een biertje doen op ‘t Hoog.