De eerste wedstrijd na de winterstop ...

Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 2e klasse 07

18 februari 2017 10:00

Zaterdag, 18 febr. 2017, 10.00 uur
Sportpark Everstein

Vandaag stond de wedstrijd tegen de MO17 van sc Everstein in Hagestein op het programma. Het is de eerste wedstrijd na de winterstop, dit heeft te maken met het slechte weer en een tekort aan speelsters.

Ook vandaag was het weer een klus om een elftal op de been te brengen. Uiteindelijk zijn we met 12 meiden op pad gegaan. Johanneke van de MO13 wilde ons wel komen versterken. Dank hiervoor :)
Van de 11 meiden van ons eigen team waren er een aantal met wat ongemakken, kleine blessures en/of net terug van een blessure. Dit zou ons later in de westrijd parten gaan spelen.

De wedstrijd begint onder mistige omstandigheden maar verder was het een mooie en lekkere voetbalochtend ! Vanaf het begin was Everstein voetballend beter maar wisten wij de boel te compenseren door onze inzet. Het spelde golfde wat heen en weer zonder echte kansen. Halverwege de eerste helft weet Everstein uit een mooie aanval te scoren. We waren echter niet uit het veld geslagen en door een wonderschoon doelpunt van Sanne (ze lijkt hier wel pattent op te hebben ..)  kwamen we op gelijke hoogte. Hierna wist Everstein een overwicht te creëeren en voor de rust nog 2 keer te scoren.

We gingen dus met een 3-1 achterstand de rust in. In de rust heeft onze betrokken grensrechter, Alfred, de meiden toegesproken. Hij gaf aan dat hij, als er nog een schepje boven op gedaan zou worden, nog kansen zag. Everstein is beter dan ons maar met goede inzet en goed samenspel zag Alfred nog wel kansen.

In de 2e helft liepen we echter al snel achter de feiten aan en kwam Everstein door een paar goed uitgespeelde doelpunten op een 6-1 voorsprong. Mede door onze inzet kwamen wij, deze keer vanuit een corner, ook nog een keer tot scoren. Het laatste doelpunt kwam echter weer van Everstein waardoor deze wedstrijd uiteindelijk met 7-2 verloren ging.

Deze wedstrijd ging uiteindelijk verloren doordat Everstein een beter team heeft dan wij en omdat zij voetballend beter voor de dag kwamen. Maar wat zeker ook mee speelde was het feit dat wij een halve wissel hadden en Everstein iedere keer 5 (!) verse speelsters in kon brengen. Met een halve wissel bedoel ik niets raars of zo maar dat noem ik zo omdat iedere wissel eigenlijk (half) geblesseerd was en eigenlijk niet ingezet had moeten/mogen worden. Maar door het ontbreken van speelsters en niet beschikbaar zijn van andere vervangende speelsters werden we hiertoe gedwongen.

ik wil de 12 meiden van vandaag dan ook een groot compliment maken voor hun inzet, het valt niet altijd mee maar af en toe dien je een keer op je tanden te bijten en door te bikkelen ....
Het gaat, door alle omstandigheden, een lastige 2e seizoenshelft worden en ik hoop dat iedereen er aan mee wil werken om dit tot een goed einde te brengen !!

Ik wil nog even individueel een compliment maken naar Ilse die vandaag haar allereerste voetbalwedstrijd speelde en dat heel verdienstelijk als rechts back deed :)

Ik wens iedereen een fijn weekend en tot de volgende wedstrijd.
Dat is niet volgende week want dan moet er carnaval gevierd gaan worden .....