Meisjes onder 17 zaterdag, MO17-1, 2e klasse 07

1 april 2017 10:30

Terry van Ooijen

Zaterdag, 1 april 2017
sv Meerkerk MO17 - DSS'14 MO17

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen de meiden van DSS'14 uit Heesselt / Gelderland op het programma.DSS'14 heeft tot nu toe nog maar 3 wedstrijden gespeeld waarvan zij er 2 gewonnen hebben. Zij doen dus net als wij mee in de middenmoot achter koploper Everstein. Het zou dus een mooie wedstijd kunnen gaan worden. De belangen zijn groot, want wie gaat er aansluiten bij koploper Everstein?
Voor ons was deze wedstrijd ook een mooie gelegenheid om aan te tonen dat de wedstrijd van vorige week in en tegen Ameide een incidentje was ...

We begonnen de wedstrijd niet echt goed, het spel was weer behoorlijk onrustig. In het begin golfde het spel wat heen en weer en aan beide kanten waren wat kleine kansjes. Dan halverwege de eerste helft krijgen wij een corner die door Joëlle laag voorgebracht wordt. Sanne is degene die het snelste reageert en die de bal tussen een flink aantal speelsters binnen weet te schieten: 1-0. Hierna wordt het spel niet rustiger maar krijgen we wel een klein overwicht op het veld. Als Sanne dan vervolgens uit een counter ook nog eens de 2-0 binnenschiet begint het er goed uit te zien.
Na de 2-0 komt dan ook het beste gedeelte van de wedstrijd van onze kant. We weten elkaar goed te vinden en op sommige momenten gaat de bal over 4-5-6 schijven van geel naar geel ! Het spel ziet er dan ook goed uit. We kunnen het dus wel, dames ... :)
Omdat er niet meer gescoord wordt in de eerste helft gaan we met een 2-0 voorsprong de rust in.

In de rust geven de meiden zelf aan dat we er nog niet zijn en dat er nog een volledige tweede helft gespeeld dient te worden. We verwachten dan ook dat DSS'14 in de tweede helft alles op alles zal gaan zetten om nog een goed resultaat te gaan behalen.
We spreken met elkaar af dat we de tweede helft gaan beginnen zoals de eerste helft geëindigd is en dat we deze wedstrijd er uit gaan slepen !

De tweede helft begint echter weer behoorlijk onrustig en er zit niet echt lijn in ons spel. Het spel golft weer wat heen en weer en aan beide kanten zijn er kansen. Die worden niet benut omdat het vizier niet op scherp staat of omdat de keepers hun werk goed doen.
Dan halverwege de tweede helft weet DSS'14 uit een goede aanval de 2-1 te scoren. Onze achterhoede staat even niet goed en daar weet hun spits goed van te profiteren.
Daarna krijgen wij nog wat kleine kansjes maar die gaan er niet in.
DSS'14 ruikt bloed en gaat voor hun kansen. Zij worden hierbij geholpen door een foutje van ons achterin waardoor hun spits in staat gesteld wordt om de 2-2 binnen te schieten. Door de gelijkmaker knakt er even iets bij ons en dan weet DSS'14 binnen een paar minuten ook nog de 2-3 binnen te schieten.
Hierna gooien alles op alles om in ieder geval de gelijkmaker nog binnen te schieten. Dit geburt, ondanks een goede inzet van onze kant, helaas niet meer en gaat deze wedstrijd met 2-3 verloren.

Deze nederlaag was niet nodig geweest en dan blijkt dat een wedstrijd (net zoals in de titel staat)  2 x 40 minuten duurt. Het lag deze keer niet zo zeer aan de instelling maar op sommige  momenten moeten we wel slimmer worden en voor andere oplossingen kiezen.
Voor sommige wil ik ook nog wel even een tip geven: Als we met de wedstrijd bezig zijn dan zijn we ook met de wedstrijd bezig. Dit geldt zowel voor en tijdens de wedstrijd maar ook in de rust ! (Wie de schoen past .... )

Al met al is de conclusie: Jammer maar helaas. Het was niet nodig geweest.
Maar in ben wel tevreden in vergelijking met de westrijd van vorige week. Dus die doelstelling is dan weer wel geslaagd.

Ik wil Linda nog even complimenteren met haar eerste wedstrijd na een paar jaar pauze !

Als laatste wens ik iedereen een fijn weekend en tot volgende week als we (weer) thuis tegen koploper Everstein spelen.