67'

Mannen, 1, Groep 1 25

2 september 2017 14:30

Tol, F.M.

De eerste wedstrijd in het kader van de districtsbeker staat vandaag op het programma. Het is een uitwedstrijd bij vv de Valleivogels in Scherpenzeel. Valleivogels is een grote vereniging met een historie in de hogere afdelingen van het amateurvoetbal, dit seizoen zijn 11 senioren elftallen ingeschreven bij de KNVB. Valleivogels miste afgelopen seizoen promotie naar de 1e klasse na een dubbele confrontatie met KHC Kampen. Vanmiddag staat dus een zware wedstrijd op het programma voor de geel-zwarten.

Meerkerk begint uiterst moeizaam op het kunstgras in Scherpenzeel, toch is de eerste dreigende situatie voor het doel van de thuisploeg. Mechiel  van Zessen geeft een pass in de diepte op Bart Koomans, keeper Sven Hardeman voorkomt een grote kans door snel uit zijn doel te komen. Daarna is het louter de thuisploeg die aan voetballen toekomt. Meerkerk is niet in staat de bal in bezit te houden, terwijl verdedigend veel ruimte wordt weggegeven. Valleivogels straft het gebrek aan organisatie in de geel-zwarte verdediging in vier minuten 2x af, na een kwartier is er een verdiende  2-0  voorsprong voor de thuisploeg door 2 doelpunten van Wilbert Thomassen.

Net binnen het half uur is er een schot van Niels Sikking dat door Wilco den Tuinder niet klemvast kan worden gepakt, één van Scherpenzeelse aanvallers denkt te profiteren maar wordt teruggefloten door scheidsrechter Tol wegens het aanvallen van de keeper binnen het doelgebied. Twee minuten later wordt het alsnog 3-0 als een corner wordt ingekopt door Peter van der Pol. De rest van de eerste helft blijft Valleivogels de betere ploeg, Meerkerk weet echter  te voorkomen dat de achterstand voor rust nog groter wordt.

Na rust is er een heel ander spelbeeld, Meerkerk komt goed uit de kleedkamer, nu is het de ploeg van Valleivogels die onzeker speelt en volop fouten maakt. De eerste Meerkerkse waarschuwing komt van Anne Baars die na een combinatie met Bart Koomans ternauwernood kan worden gestuit door keeper Hardeman. Meteen daarna wordt Floren Streefkerk vervangen door Joop Friedeman.  De eerste actie van Joop is meteen goed, hij zet Bart Koomans vrij voor de keeper, weer is het Hardeman die ingrijpt. Nog een minuut later krijgt Meerkerk het verdiende tegendoelpunt als Leon de Leeuw van afstand hard en hoog inschiet.

Zowaar ontstaat er enige onzekerheid bij de thuisploeg, niet alleen op het veld maar zeker ook op de bank. Valleivogels doet er een schepje bovenop en weet zo het Meerkerkse overwicht te breken.  De thuisploeg herstelt de marge van 3 doelpunten na 22 minuten in de 2e helft. Het is Bart van de Vliert die een uitgespeelde aanval gemakkelijk kan binnentikken. Positief is dat Meerkerk in de 2e helft wel aan voetballen toekomt en dat de verdedigende organisatie wel  goed is. Het blijft daarom bij 4-1, Meerkerk heeft zich  na rust knap hersteld tegen een erg sterke tegenstander.

Dinsdagavond wordt de seizoensvoorbereiding voortgezet met een thuiswedstrijd tegen sc Everstein 1 . De aftrap op het Hoog is om 20.00 uur.