79'

Groep 6 50

8 september 2018 14:30

Deze morgen werd iedereen al vroeg gewekt door de stofzuiger. Zou hij ziek zijn? Normaal staan er in de app al heel veel trommels en ontstaat er al veel geroezemoes. Maar dit keer was de stofzuiger ons allen voor. Hij gaat namelijk op vakantie maar vond toch even de tijd om ons een hart onder de riem te steken. Ik weet niet of hij dit doet om toch de aanvoerdersband te kunnen bemachtigen of omdat hij er echt plezier in heeft.

Op het programma stond de 2e wedstrijd van het bekerseizoen. Na de schitterende wedstrijd van vorige week zouden we nu echt aan de bak moeten gaan. Noordeloos 4 is de tegenstander en dat blijken echte cupfighters te zijn. Zij hebben een aantal jaren geleden namelijk de cup gewonnen. We kregen nog nieuws te verwerken dat er een aantal jongens gescout zijn na die prachtige pot van vorige week. Hijkie (ondanks zijn gemiste penalty), Rick (denk dat zie die gemiste kans wel door de vingers gezien hebben) en Koen Boem Boem Dekker deden eerst nog met het 3e mee bij Ameide uit.

We begonnen met de volgende opstelling: Terry, Nick, Jesper, William, Niels, Rico, Arjan, Martsen, Melvin, Jacco en Niek. In de wissel begonnen Dylan en Patrick. Remco vulde vandaag de rol van scheidsrechter in. In de voorbespreking geleid door onze Hans werd er op gehamerd dat we sterk moeten beginnen en de bal rond moeten laten gaan. Maar na het eerste fluitsignaal begonnen we wat onwennig. Passjes waren te kort, we liepen niet goed vrij en met de doorschuivende man bij Noordeloos hadden we erg veel moeite. Dit resulteerde al gauw in een achterstand. Een paar minuten later kwam Noordeloos al op een 2-0 voorsprong, Jesper pakte de bal eerst goed af maar speelde hem daarna bij een speler van de groenhemden in de voeten en die liet Terry kansloos achter. Na de 2-0 achterstand kwam er wat meer rust in ons spel. Je kan ook zeggen dat de meeste eindelijk een beetje wakker geschrokken waren. Zonder echt hele grote kansen te creëren kwamen we wel beter in ons spel. De eerste helft kabbelde zo verder en gebeurde niet veel bijzonders.

In de rust gaven we aan dat we rustig moesten blijven maar ook zeker wel een stukje feller mogen zijn. We hadden 5 wissels en die werden direct ingezet. Jesper, Rico, Martsen, Arjan en Niek gingen eruit en Meerkerk 4 werd weer van nieuw elan voorzien. DIt mocht niet baten want direct na rust scoorde Noordeloos de 3-0. Na de 3-0 kwamen we nog sterk terug. Hijkie was dit maal scherp en schoot (volgens hem) vanaf de middenlijn direct de bal over de keeper heen het doel in. Niet veel later werd het mooiste doelpunt van vandaag gescoord door op dit moment onze topscoorder Koen Boem Boem Dekker. Hij kreeg de bal op het middenveld trok naar binnen en haalde verwoestend uit. Keeper was kansloos en de bal lag in het netje. We kregen het gevoel dat er nog wat te halen was. Maar viel de 2-4 voor Noordeloos.

Bij vlagen speelden we vandaag goed maar weten dat we rustiger moeten blijven aan de bal. Volgende week HSSC uit hopen dat wij een beter resultaat halen dan het eerste gedaan heeft.