3 - 1

SV Meerkerk 4

5e klasse 19

27 oktober 2018 14:30

Vandaag stond de wedstrijd tegen de Vogels uit op het programma, voor de tweede keer dit jaar mochten we daar onze kunsten vertonen. De eerste wedstrijd mochten we op gewoon gras en wonnen we van het vierde elftal van de Vogels met grote overtuiging. Vandaag moesten we tegen het derde elftal en we wisten van tevoren al dat het een mooie pot zou worden, zeker gezien het ook nog is op kunstgras gespeeld diende te worden. Nadat we nog wat extra boetepotjes binnen hadden geharkt begon iedereen zich rustig om te kleden, om zich op te maken voor de belangrijke pot tegen de vogels.

We begonnen de eerste helft sterk, het voetbal was misschien niet altijd even mooi om aan te zien, maar toch kregen we wel een aantal kansjes. Met een paar mooie lepe steekballen probeerde we vanuit de counter een paar keer van de nul af te komen. Helaas kregen we de bal niet in het net achter de keeper. Vervolgens kregen de Vogels nog een vrije trap net buiten de zestien, maar gelukkig wist onze super goalie Terry deze tegen te houden en gingen we met de brilstand de rust in.
In de rust werden de diverse wissels doorgevoerd en begonnen we vol goede moed aan de tweede helft.
Iets na rust kregen we eigenlijk de grootste kans van de wedstrijd, door een mooi steekbal op Jacco. Helaas wist die de kans niet te verzilveren waardoor we na een kwartier na de rust niet wij, maar de tegenstanders de eerste en kort daarna de tweede doelpunt scoorde. Misschien knakte er iets bij ons of het kwam gewoon doordat er meer ruimte kwam, maar hierna hadden we op een enkele kans na niet veel meer te vertellen. We probeerde het wel door achterin één op één te spelen om toch iets meer druk te geven. Helaas mocht het uiteindelijk niet echt baten en verloren we de wedstrijd met 1-3. Die ene goal die we wel binnen de palen kregen was wel wat hulp nodig van iemand van de Vogels, die de machtige goede voorzet van Hakiem niet kon laten lopen.

Verder wil ik graag nog even zeggen dat we vaak zat Rico uit de tent proberen te lokken, maar vandaag als rechtsback heeft de tegenstander helemaal niks te zeggen gehad en vervolgens zonder morre als vervanger van de uitgevallen Terry op doel gestaan, waar die ook een clean sheet hield. Rico deze zaterdag was jij de man-of-the-match!

Volgende week mogen we weer een keertje thuis en als er net zo gestreden wordt als tegen de Vogels, gaan we dit potje echt wel winnen!