3 - 3

Hardinxveld 7

5e klasse 18

16 november 2019 14:30

Het is 16 november, de dag waar we al een tijdje naar uitkijken, het is namelijk de dag van de topper tegen Hardinxveld 7! Hun staan in verliespunten bovenaan, waar wijzelf in de normale ranglijst bovenaan staan. Het belooft dus een echte topper te worden en uiteindelijk bleek het ook echt een bijzondere wedstrijd te zijn. Dit allemaal onder leiding van de Collina van de lage landen, de Luinge van het verre oosten, de Sjaak de Wild van de Alblasserwaard, oftewel onze eigen Giel!
We begonnen de wedstrijd met psychische 0-1 achterstand gezien onze eigen keeperslegende Terry in de warming-up uitviel. Gelukkig pakte onze donderschot Nick de handschoenen over, top Nick!
De eerste helft ging het voetbal lekker we kregen een aantal goede kansen en werd er uiteindelijk gefloten voor een pingel. Onze pingelspecialist Hijkie wist deze uiteraard feilloos erin te schieten met zijn jaren ervaring als pingelnemer. Eigenlijk kan ik me niet herinneren dat die ooit een pingel gemist heeft in zijn voetbalcarrière. Als medespeler is het natuurlijk erg fijn om zo’n zekerheidje binnen het elftal te hebben! Eenmaal verder aan het voetballen wist ook Coen Janssen en Rico Jacobs nog een goaltje mee te pakken. Wat zeker Rico nog even goed duidelijk wilde maken aan de tegenstander voor het geval ze het gemist hadden. Jammer genoeg heeft onze tegenstander er ook nog een pingel ingeschoten, wat de stand tot 3-1 bracht.
De tweede helft was een stuk rommeliger en er werd ietwat slordiger gevoetbald. We kwamen er niet echt goed meer doorheen, ook de tegenstander leek onze onzekerheid te ruiken waardoor ze nog beter gingen voetballen. Hierdoor kwamen ze uiteindelijk op 3-2 en zelfs 3-3, maarrrrrr wees niet gevreesd. Enkele minuten voor het einde kregen we nog een pingel!
En onze eigen Hijkie ging er weer achter staan, altijd een zekerheidje, tot vandaag….
De uiteindelijke terechte eindstand 3-3!

Maar nog even voor de duidelijkheid zelfs na deze gelijkspel staan wij nog bovenaan! Ik zie je kijken en denken: staan die maffe gasten van het vijfde dan nog steeds bovenaan? Ja die maffe gasten van het vijfde staan inderdaad nog steeds bovenaan want;