Meerkerk niet opgewassen tegen SVW

5667AX
GELDROP
tel. 040-2855822

GORINCHEM • De SVW-trein is op stoom. Na vijf wedstrijden staat de ploeg alleen bovenaan in de 3e klasse C, heeft het al 15 punten en 23 keer gescoord. Bovendien hebben de streepjes maar twee tegendoelpunten. Het zijn indrukwekkende cijfers en zeker niet geflatteerd. Opponent SV Meerkerk had tot vandaag nog niet verloren, maar kreeg vijf doelpunten om de oren tegen een kansen morsend SVW.

Na een wat nerveuze start van de wedstrijd was de eerste de beste kans voor de Gorcumse koploper direct raak. Na een prima actie van Ahmed Kelifa op de achterlijn werd Gino Dix op maat bediend en hij prikte in de korte hoek raak, 1-0.

Tien minuten later verdubbelde de score al. Hicham Farhou mocht aanleggen vanaf elf meter en schoot onberispelijk raak, 2-0. In de 26e minuut werd het eenzijdige duel al beslist. Na goed drukken zetten van de thuisclub kon Farhou zijn tweede goal van de middag al maken, 3-0.

Prachtige goal
SVW bleef goed voetballen en SV Meerkerk wist zich geen raad met de fel jagende thuisclub. In de 41e minuut joeg Mounir el Ouazizi de bal hard en hoog in de touwen, een prachtig doelpunt van de aanvoerder, 4-0. Omdat Gino Dix vlak voor rust voor open doel miste, bleef de stand 4-0 na 45 minuten.

Strafschop naast
In de tweede helft werd SVW al snel slordiger, met name in de afwerking. Zo schoof Mounir el Ouazizi in de 54e minuut een strafschop naast het Meerkerkse doel en kopte de aanvoerder even later net naast, na een afgemeten voorzet van Ahmed Kelifa.

In de slotfase moest Angelo Perini eenmaal reddend in actie komen na een veelbelovende aanval over rechts van Meerkerk, maar dat deed de doelman sterk. Het slotakkoord was voor SVW, toen Mounir el Ouazizi de bal half vallend over de doelman in de verre hoek wipte, 5-0.

SVW - Meerkerk 5-0 (4-0)
10. Gino Dix 1-0
20. Hicham Farhou (strafschop) 2-0
26. Hicham Farhou 3-0