Youri van Blanken straft fout VVAC-doelman in slotminuut wonderschoon af (1-0)

Youri van Blanken straft fout VVAC-doelman in slotminuut wonderschoon af (1-0)

SV Meerkerk 1

1 - 0

VVAC 1

Competitie

3e klasse C

Datum

26 oktober 2019 14:30

Scheidsrechter

G.W.van Bleek

Accommodatie

Sportpark De Kievit
Winde 1 B
5667AX
GELDROP
tel. 040-2855822

MEERKERK • Onder het toeziend oog van zeker 300 toeschouwers verdiende de derby tussen SV Meerkerk en VVAC geen winnaar. Daar waren vriend en vijand het roerend over eens. Beide ploegen hielpen de meest mooie kansen om zeep en weigerden simpelweg de score te openen. Tien minuten voor tijd werd het slot erop gegooid. Maar de doorgaans prima keepende Mathijs de Hoop dacht er in minuut 90 volkomen anders over. Hij speelde pardoes de bal in de voeten van invaller Youri van Blanken, die geweldig uithaalde; 1-0.


"Met dank aan Dick Kooijman, die druk zette op de keeper van VVAC. De bal stuiterde en ik nam hem heerlijk op de schoen", glom matchwinnaar Van Blanken onderaan de trap in de mooie catacomben van De Burcht. "Ik ben niet volledig wedstrijdfit, bijna drie weken geleden liep ik op de training een hamstringblessure op. Maar een klein halfuurtje lukte wel."

En hoe, zijn goal was een beauty. VVAC-trainer Miguel Munoz, bezig met een mooie serie van drie gewonnen wedstrijden, kon er minder van genieten. "Ik heb er geen woorden voor, we doen ons op deze manier zoveel en onnodig veel pijn. Mijn keeper kon alles, behalve de bal op een presenteerblaadje in de voeten van een Meerkerker schuiven. Nu sta je met lege handen, terwijl we tevreden hadden moeten zijn met een gelijkspel."

Paal
In de eerste helft was de eerste kans voor VVAC. Stevig windje mee verzuimde Joran Houweling te scoren, datzelfde deed Joshua Dikici aan de andere kant. De gemiste kansen waren een rode draad in de rommelige wedstrijd. Kort na rust was de verder prima voetballende Houweling heel dichtbij de 0-1, maar de paal bracht deze keer redding voor de thuisploeg. Aan de andere kant was het aluminium ook VVAC gunstig gezind, na een dwarrelbal van Melvin van den Heuvel.

Blij met bonuspunten
De wedstrijd was gespeeld. De vele wissels brachten daar ook geen verandering meer in. Tot de allerlaatste speelminuut. "Deze wedstrijd verdiende geen winnaar. Ik heb nog wel geprobeerd met Youri van Blanken verandering te brengen, maar tevergeefs. Er was te weinig ruimte op het drukke middenveld. Op een gegeven moment waren er geen grote kansen meer, dan moet je tevreden zijn en een puntje pakken. Maar als zij dat punt zo weggeven, dan ben ik natuurlijk dankbaar voor deze twee bonuspunten in de slotfase", aldus SV Meerkerk-trainer Gerrie Schaap.

"Complimenten aan mijn spelers, die bleven voetballen. We hebben nog niet het niveau van het eind van het vorige seizoen, zoals we in de nacompetitie tegen GDC en HSSC'61 speelden en in de finale tegen De Zwerver. Maar daar gaan we wel naar toewerken de komende weken als Groot-Ammers en Ameide op het programma staan."

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!