Coen Janssen (schot)
84'

5e klasse 19

19 september 2020 12:00

Vandaag was dan de dag dat we eindelijk weer voor de competitie een wedstrijd mochten gaan spelen. Na een goede voorbereiding, met 3 overwinningen in de beker mochten we vandaag aantreden tegen Arkel 4. Je zou denken dat een voorbereiding van 3 overwinningen enkele baanzekerheid zou geven, maar toch hadden we vandaag een nieuwe leider over ons elftal. Remco bedankt voor alle inzet als leider de afgelopen jaren. Nick bedankt dat jij deze zware taak vanaf nu op je wilt gaan nemen.

Normaal gesproken is iedereen wel op tijd wakker getrommeld door onze aanvoerder op MATCHDAY, maar 1 selectie lid was na wat ochtend ontspanning met vrouw lief toch weer in slaap gevallen. Hierdoor was hij te laat en kon hij een plekje op de bank warm houden.

In een heerlijk zonnetje mochten we vandaag in het voorprogramma van het eerste aantreden. We begonnen de wedstrijd sterk met enkele schoten op doel, maar tot grote kansen leidde dit niet. De eerste grote kans was voor Arkel. Na een foute passing van achteruit kwam de aanvaller van Arkel aan de linker kant van de goal in scoringspositie. Gelukkig voor ons schoot hij voorlangs. Even later kon Hijkie voor een grote kans voor Meerkerk zorgen, maar een foute aanname en vervolgens een tackle op de enkel kon hij naar de kant. Het bleef in de eerste helft 0-0.

In de rust waren we ervan overtuigd dat we er in de 2e helft meer uit konden halen aangezien we de wind nu mee hadden. Dit was ook meteen terug te zien in het spel beeld. Wij zetten te de tegenstanders onder druk. Wederom kregen we niet hele grote kansen en werd gedacht aan een bloedeloze 0-0. Gelukkig voor Meerkerk kwamen we rond de 70e minuut toch op 1-0 voorsprong. Dennis ging diep en kon Mark aan de rand van de 16 bereiken. Met een tegendraads schot werd de openingstreffer gemaakt. Even later ging Bas fel door waardoor hij in balbezit kwam. Arkel was het hier niet mee eens en stopte eigenlijk met voetballen. Hierdoor kwam er een splijtende steekbal van Bas waardoor Mark in een open doel kon scoren. Vlak voor tijd kon Coen door snel te storen de bal voor de voeten van de rechtsback afsnoepen, en zo alleen op de keeper af gaan. Koelbloedig werd de bal langs de keeper geschoven.

Uiteraard gaven wij deze 3-0 voorsprong niet meer uit handen, en beginnen we de competitie met 3 punten. Volgende week gaan we bij Groot Ammers proberen om deze start een goed vervolg te geven.