Mannen beker reserve zaterdag poulefase Groep 4 070

Hei- en Boeicopseweg 27
4126RD
HEI- EN BOEICOP
tel. 0345-641741

Vandaag stond onze 2e en tevens laatste bekerwedstrijd op het programma. De 1e hadden we met 4-2 gewonnen, dus we wisten dat we bij winst door zouden gaan. Dit moest gaan gebeuren bij HSSC 5. Dit was voor ons een redelijk bekende tegenstander in de beker, aangezien we de laatste jaren elkaar vaker treffen in de beker. We hadden iedere keer van ze gewonnen, dus vol vertrouwen gingen we in de vroege middag richting Heicop.

Daar aangekomen waren er wat parkeerproblemen doordat er een feesttent op de parkeerplaats stond. Aangezien alle teams kampen met blessures en vakanties was er wat geschoven met spelers. Hierdoor kwam buurman Bassie ons versterken in de 1e helft, bij deze nogmaals bedankt.

Na een korte warming up konden we beginnen aan de wedstrijd, en meteen was al duidelijk dat Meerkerk wat fitter was en dus meer de aanval koos. Dit resulteerde gelijk al in een paar kleine kansjes, die nog niet benut werden. Na ongeveer 10 minuten was daar toch de 1e goal van Meerkerk. Na een voorzet van Mark kon Floris de bal zo in het lege doel schuiven. Niet veel later werd Beun door Hijkie met een mooie pass de diepte in gestuurd en kon 1 op 1 op de keeper de bal makkelijk binnen schuiven. Deze snelle voorsprong leidde tot wat gemakzucht. Bassie dacht de tegenstander een keer te helpen door de bal breed in de voeten van de Heicopse spits te geven, maar die wist zich geen raad met deze vrijheid zodat Bassie de schade weer kon repareren. Even later was er een ingooi van HSSC die de 16 werd ingeslingerd, onze verdedigende spelers verloren wat duels en de spits van Heicop kon de bal langs de kansloze Terry schuiven. We waren daarna meteen wakker en liepen in de 1e helft vervolgens simpel uit naar een 7-1 voorspring, na een solo op snelheid van Hijkie, een bal in de korte hoek van Mark en intikkers voor Beun, Floris en Mark.

In de rust werden er 3 verse krachten ingebracht voor Luuk, Bassie en Jesper. Voor het begin van de 2e helft was al duidelijk dat de tegenstander er niet zoveel geloof meer in had aangezien ze eigenlijk de 2e helft al op papier wouden afdoen. Aangezien er nog spelers bij ons waren die nauwelijks minuten gemaakt hadden wilden wij de 2e helft gewoon spelen. Meerkerk had nog wel honger naar het scoren van een aantal doelpunten dus werden er binnen een half uur nog 7 doelpunten gemaakt door Mollie, Beun, Hijkie, Mark, Coen en Floris 2. Een kwartier voor tijd vond onze aanvoerder Chris het genoeg en zei tegen de scheidsrechter dat het goed was zo. Zodoende konden we voor de regen in de kleedkamer nog genieten van een welverdiend drankje.

We zijn nu dus door in de beker, en hopelijk klaar voor de competitie. Volgende week een vrije zaterdag en dan mogen we over 2 weken de competitie starten tegen Peursum.