HEUKELUM
tel. 0345-612298

Wedstrijdverslag
Heukelum 3 – Sv Meerkerk 5 (1-2)

Zaterdag 15 oktober stond voor de mannen van het 5e de Friendly Derby’ tegen Heukelum op het programma. Het was voor sommige wel erg vroeg op deze zaterdagochtend. Aangezien de aanvang van de wedstrijd al om 12:15 was. Zo begon onze aanvoerder die dit tijdstip wel erg vroeg vond op de bank. Maar keek hij wel uit naar half 3 maar dit keer niet i.v.m. de aanvang van de wedstrijd maar naar de terugreis incl. de triple tour of the ‘’M’’.

Ook vandaag was het weer puzzelen (i.v.m. alle afwezigen met diverse redenen). Gelukkig was Dennis bereid om ons te komen versterken waardoor we toch een selectie van 14 man hadden. Dennis alvast bedankt.

Voor de 2e keer op rij lieten wij het kunstgras achter ons en mochten we weer op ‘’echt’’ gras voetballen. Meerkerk begon goed en controlerend aan de wedstrijd. En Heukelum wachtte vooral af en probeerde uit de omschakeling gevaarlijk te worden. Echter waren de eerste kanen voor Meerkerk.
Een afstandsschot met een vervelende stuit was te lastig voor de keeper van Heukelum om klem te pakken, en Nollie was er als de kippen bij. Echter schoot hij recht op de keeper van Heukelum die z’n misser kon herstellen, en dit keer had hij hem wel klemvast. Ook was er nog een strakke voorzet van Boertie maar deze kon niet worden binnen gelopen en ging hard voorlangs. En ook 2 vrije trappen van Jos leverde nog niet de openingstreffer op. Toch kwam Meerkerk halverwege de 1 helft op voorsprong. Het was gelegenheid verdediger Bonkie die goed in schoof en met een steekbal Nollie wegstuurde. Nollie kon alleen op de keeper af en verzaakte niet. 1-0 Meerkerk. Lex had het vrij rustig maar besloot bij het halen van een achterbal halverwege ook maar even uit te rusten op een stang. Echter was de stang (net als het uitvak met feestvierende andere geel-zwarte supporters bij een eredivisie wedstrijd hiervoor niet sterk genoeg) Waardoor er toch een ‘’schrik’’ moment voor hem was de 1e helft. Net voor rust kreeg Heukelum toch nog een mogelijkheid maar het schot was minder goed dan de dribbel en belande naast het doel.

In de 2e helft begon Meerkerk met 2 nieuwe frisse krachten. En was het nog te altijd te vroeg voor onze aanvoerder waardoor hij nog op de bank bleef zitten.  Heukelum stroopte de mouwen onder leiding van oud-Meerkerk speler Stijn op en lag wat meer strijdt en energie in de wedstrijd waardoor er meer duels in het veld kwamen. Toch was het Meerkerker Thomas die gevaarlijk doorbrak in de 16 van Heukelum en daar ten val werd gebracht. De scheidsrechter (Jan L) – zag daar geen penalty in, maar vanwege het commentaar besloot hij wel Koen met geel (10 minuten te laten rusten) Meerkerk moest dus 10 minuten verder met een man minder. Nog geen 5 minuten later volgde de volgende gele kaart voor een overtreding van Boertie, waardoor Meerkerk zelfs tijdelijk met 9 man kwam te staan. Heukelum grijpt dit moment aan om vol op de aanval te gaan. En dit resulteerde ook in de 1-1 gelijkmaker. Een afvallende bal viel voor de voeten van een Heukelum speler die zich niet bedacht en snel schoot, dit schot was net te machtig voor Lex waardoor de gelijkmaker op het bord kwam te staan. Daarna was Meerkerk weer compleet en kon het met 11 man weer op zoek naar de voorsprong. Heukelum had andere gedachte en vond het wel fijn om tegen minder man te spelen. Dit probeerde ze ook en dat resulteerde in een harde overtreding op Wilco. Hiervoor werd geen gele kaart gegeven maar Wilco kon niet verder. (inmiddels noteren we kwart voor 2) en vond Bassie dit wel een betere tijd en waren bepaalde stoffen een beetje uit zijn lichaam verdwenen dus kwam hij binnen de lijnen. Meerkerk kreeg weer grip op de wedstrijd en zocht de aanval weer op. Dit resulteerde dan ook in de 2-1. Koen kreeg de bal net buiten de 16-meter en aarzelde niet, met een knap schot een wegdraaiende bal van de keeper viel hij netjes binnen. En was daar de opluchting voor de geel-zwarten want ze stonden 10 minuten voor tijd weer op voorsprong. Dit werd in de resterende tijd niet meer weggegeven waardoor Meerkerk ongeslagen blijft en 9 uit 3 kan noteren.

Volgende week staat er geen competitie wedstrijd op het programma, maar de volgende ronde van de beker die Meerkerk wist te bereiken. Meerkerk mag dan weer vroeg uit de veren want om 12 uur wacht een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys 4. Lukt het Meerkerk dan om de volgende ronde van de beker te bereiken? Dit wordt vervolgt……